לשכת ראש הממשלה העניקה לאינדונזיה אישור יוצא דופן להצניח סיוע הומניטרי ברצועת עזה, שיחל כבר בשבוע הבא. מדובר בצעד חריג, שכן אינדונזיה - המדינה המוסלמית המאוכלסת בעולם - אינה מקיימת יחסים דיפלומטיים עם ישראל. עד כה, אישורי ההצנחות ניתנו דרך מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אולם במקרה הזה מדובר בהחלטה מיוחדת של נתניהו, כך על פי פרסום של כאן חדשות.
לאן מועדות פני אינדונזיה?
למרות היעדר קשרים רשמיים, בין ישראל לאינדונזיה מתקיימים קשרי מסחר לא ישירים, והיחסים ידעו תהפוכות לאורך השנים. גורם מדיני בכיר התייחס לפרסום ואמר לכאן חדשות: "ראש הממשלה נתניהו הזמין כל מדינה שמבקשת להצניח מזון לעזה להצטרף במאמץ ההומניטרי". אינדונזיה הוזכרה בעבר על ידי ממשל טראמפ כיעד אפשרי להגירה מרצון של עזתים, במסגרת תוכנית לשיקום הרצועה לאחר המלחמה.
עד עתה מנעה ישראל ממדינות עוינות, כמו קטאר וטורקיה להצניח סיוע הומניטרי. עם זאת, אחת עשרה מדינות אחרות כבר השתתפו במבצעי ההצנחה בעזה: ירדן, מצרים, איחוד האמירויות, גרמניה, צרפת, ספרד, בלגיה, איטליה, יוון, הולנד וסינגפור.