מחר (א') צפויה השבתת ענק ברחבי המדינה, השבתה אותה יוזמו משפחות החטופים החללים, על מנת לקורא לממשלה להגיע להסכם לעצירת הלחימה והחזרת כל החטופים. גופים רבים כבר הודיעו כי יצטרפו ויאפשרו לעובדיהם לשבות ולמחות.
"גוררים את ישראל לתהומות"
הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט פרסם היום (ד') פוסט בחשבון הפייסבוק שלו, בו הוא מבקש מהציבור להצטרף למחאות ולשביתת הענק: "22 חודשים חלפו מאז מחדל השבעה באוקטובר. מטרות המלחמה טרם הושגו ואחינו גוססים במנהרות חמאס. חוסר המנהיגות של נתניהו בלקיחת אחריות והיעדר קבלת החלטות קשות, מתוך העדפת שיקולים אישיים ופוליטיים- גוררים את ישראל לתהומות".
"האתוס הישראלי וערכי היהדות עמדו לזכותנו שנות דור, ואותם יעלה הציבור על נס הערב ומחר" המשיך. "הערבות ההדדית, הדאגה העמוקה לאחינו והמחויבות לא להשאיר אף אחד מאחור, ההבנה שכל ישראל ערבים זה לזה. אני אצטרף הערב ומחר למחאת משפחות החטופים וקורא לכל מי שערכים אלו יקרים לו, לעשות כמוני. להצטרף ולעמוד לצד המשפחות, להשמיע קול ברור ולפעול בכל הצעדים החוקיים שיבהירו לממשלת ישראל: נגמר הזמן".