מתקפה האנטישמית מחרידה התרחשה אמש (ג') בעיר קלייטון שבמדינת מיזורי בארה"ב, חייל בודד שחזר לביתו לטובת ביקור משפחתי הפך למטרה ורכביהם של המשפחה הוצתו. בנוסף להצתה, ההחשודים ריססו סמוך לבית כתובת נאצה "מוות לצה"ל". שגרירות ישראל עדכנה את יו"ר כוח המשימה של משרד המשפטים בארה"ב למאבק באנטישמיות, ליאו טרל שהוציא מכתב זועם ודרש לחקור את האירוע.
StopAntisemitism is outraged by the vile arson attack targeting the family of a lone IDF soldier in Clayton, Missouri.
— StopAntisemitism (@StopAntisemites) August 5, 2025
This is a a clear act of antisemitic hate meant to intimidate and terrorize.
We demand that those responsible be swiftly identified & prosecuted to the… https://t.co/jj9qXBlqJ4 pic.twitter.com/c82GQnEPUG
במכתבו, טרל הנחה את ה-FBI לפתוח בחקירה ואמר: "היום שגרירות ישראל עדכנה אותי על מתקפה אנטישמית מזעזעת שהתרחשה בסנט לואיס. אזרח אמריקני ששירת בצה"ל חזר לבית משפחתו, זמן קצר לאחר מכן הוא ובני משפחתו הפכו למטרה. צפיתי בתיעוד מזעזע של כלי רכב השייכים למשפחה ולחבריהם. כלי הרכב הועלו באש והושמדו. גרפיטי שנטמן מחוץ לבית המשפחה האשים אותו בכך שהוא רוצח וקרא למוות לחיילי צה"ל".
"Death to the IDF" was found graffitied outside the victim's home. pic.twitter.com/xjkXAKIFO8
— StopAntisemitism (@StopAntisemites) August 5, 2025
עוד אמר טרל: "מיד יצרתי קשר עם ה-FBI, שמערב את הצוות המקומי בסנט לואיס, ועדכנתי גם את לשכתה של התובעת הכללית פאם בונדי. שוחחתי גם ישירות עם המשפחה, כדי שיידעו שכוח המשימה של משרד המשפטים למאבק באנטישמיות מטפל במקרה הזה מסביב לשעון. אני מזועזע. לאלימות אנטישמית אין מקום באמריקה, לא בסנט לואיס ולא בשום מקום אחר. ננקוט בכל דרך אפשרית כדי להביא את האחראים לדין. אם תבצעו פשעי שנאה אנטישמיים, תיתפסו. ותישאו באחריות".