על רקע מתיחות בין צמרת הצבא לדרג הפוליטי, הסתיים הערב (ג') בלשכת ראש הממשלה דיון ביטחוני מצומצם שעסק בצעדים הבאים בזירה הדרומית. בסיומו הוחלט לכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני ביום חמישי הקרוב, לצורך קבלת הכרעות בעניין המשך הפעולה הצבאית בעזה. בהודעה שפורסמה מטעם לשכת ראש הממשלה נכתב: "צה"ל ערוך למימוש כל החלטה שתתקבל בקבינט", משפט שנחשב למסר ישיר לעבר הרמטכ"ל.

לוחמים בעזה, צילום: דובר צה"ל

החטופים עלולים להיפגע

על פי פרסום מאתמול של חדשות 12, מקורבים לראש הממשלה מסרו כי "ההכרעה נפלה - וישראל הולכת לכיבוש רצועת עזה". אם אכן תתקבל החלטה כזו בקבינט, היא תביא להסלמה משמעותית, ותכלול כניסה גם לאזורים שעד כה צה"ל נמנע מלפעול בהם, כולל מחנות הפליטים במרכז הרצועה בשל החשש לחיי החטופים. גישתו של הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר, שהביע הסתייגות מכיבוש מלא, מבוססת על החשש שהיעד לשחרור החטופים יתנגש עם מטרת הכרעת חמאס.

במהלך היום סייר ראש הממשלה בנימין נתניהו בבסיס הקליטה והמיון, והתייחס למצב הלחימה. "עדיין יש צורך להשלים את תבוסת האויב בעזה, לשחרר את כל חטופינו, להבטיח שעזה לא תהווה יותר איום על ישראל", אמר נתניהו. "אנחנו לא מוותרים על אף אחת מהמשימות הללו, ונעשה את זה יחד באמצעות ההקרבה הגדולה של הלוחמים שלנו והלוחמות שלנו".

גם שר הביטחון ישראל כ"ץ, שביקר היום בתוך שטח הרצועה, שלח מסר חד לדרג הצבאי: "אחרי שהדרג המדיני יקבל את ההחלטות הנדרשות, הדרג הצבאי, כפי שעשה בכל זירות המלחמה עד כה, יבצע במקצועיות את המדיניות שתיקבע. תפקידי כשר הביטחון הממונה על צה"ל לוודא שכך יהיה – וכך אעשה".