התיעוד המרשיע: הילד העזתי מהתמונה של חמאס היה מאושפז בישראל

מתפ"ש חושף כי עבדול קאדר אל-פיומי בן ה-14, שחמאס בנה סביבו קמפיין השחרה לישראל, אושפז בעבר בישראל בשל מצבו הרפואי. "היה אחד ממאות ילדים עזתים שסבלו ממחלות דומות שטופלו בישראל לפני שחמאס השמיד את מעבר ארז ב-7 באוקטובר"

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/07/25 10:37 ו באב התשפה | עודכן בתאריך 31/07/25 15:19

התיעוד המרשיע: הילד העזתי מהתמונה של חמאס היה מאושפז בישראל
ילדים עזתים, ארכיון, צילום: Anas-Mohammed,Shutterstock

קמפיין ההרעבה של חמאס תפס בשבועות האחרונים תאוצה והקמפיין הבינלאומי חייב את ישראל לצאת למבצע הומניטארי רחב היקף בעזה. למרות הזרמת הסיוע, קמפיינים שקריים על הרעבה מכוונת כביכול של ישראל ממשיכים להתפרסם בעולם, בכיכובם של ילדים עזתים. עתה מתברר כי אחד הילדים שכיכבו בקמפיינים של חמאס סובל ממחלה גנטית וטופל בישראל בעבר בשל מחלתו .

כיכב בקמפיין של חמאס - מתפ"ש חשף את האמת

מתפ"ש מפרסם כי עבדול קאדר אל-פיומי בן ה-14 טופל בישראל בשנת 2018. בימים האחרונים הופצו תמונות של אל-פיומי תחת כותרות שזעקו להרעבה מכוונת מצד ישראל. על פי מתפ"ש, הוא היה מאושפז בישראל כמו עוד ילדים עזתים רבים אחרים שסבלו ממחלות קשות.

חלוקת סיוע הומניטרי

חלוקת סיוע הומניטרי, צילום: Flash90,Flash90

180 חולים פונו אתמול מעזה

בציוץ ברשת X של מתפ"ש נכתב: "עבדול היה אחד ממאות ילדים עזתים שסבלו ממחלות דומות שטופלו בישראל לפני שחמאס השמיד את מעבר ארז ב-7 באוקטובר. ועדיין, ישראל ממשיכה לתאם פינויים רפואיים למדינות שלישיות. רק אתמול הועברו 180 חולים ומלווים לטיפול באיחוד האירופי ובירדן. חמאס, בינתיים, ממשיך לנצל אותם בציניות למען האג'נדה המעוותת שלו, וחלק מהתקשורת הבינלאומית קונה את זה".