עמית סגל: קרה אתמול אירוע היסטורי שלא התרחש עשרות שנים

לראשונה זה זמן רב: שר ישראלי נפגש עם שר סורי בפריז בניסיון לייצב את הגבול ולמנוע עימותים נוספים. הצדדים הסכימו על פירוז האזור הדרוזי מכוחות המשטר, ללא ויתורים ישראליים, כך על פי דיווחים

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/07/25 09:25 כט בתמוז התשפה

עמית סגל: קרה אתמול אירוע היסטורי שלא התרחש עשרות שנים
עמית סגל, צילום: Hadas Parush/Flash90

לאחר כניסת הפסקת האש תוקפה בסוריה בין הצדדים השונים, נראה כי בישראל מתחילים לדבר שוב על הסכם נורמליזציה עם המדינה שעד לא מזמן הייתה אויבת מובהקת ביותר של ישראל. השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר נפגש אתמול (ה') בפריז עם שר החוץ הסורי אסעד שיבאני.

הושג הסכם על פירוז האיזור

השניים ניסו להגיע להבנות ביטחוניות על מנת להגיע להבנות שימנעו את אירועי השבוע שעבר וימנעו את חידוש העימות על הגבול. מדובר בפגישה הראשונה בין הצדדים מאז פרוץ המשבר בעיר א-סווידא שגרמה לפריצת הגבול על ידי אלפי דרוזים שרצו לעזור לאחיהם.

הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, כתב: "לראשונה מזה 25 שנה: מפגש בין שר ישראלי וסורי. דרמר נועד אמש בפאריז עם שר החוץ של משטר א-שארע. על הפרק הפעם ויתורים סוריים, לא ישראליים. לפי הדיווח, הושג הסכם על פירוז האיזור הדרוזי מכוחות המשטר".