הקרב על יו"ר הוועדה: המהלך הסודי של הליכוד ימנע את הדחת אדלשטיין?

בליכוד נערכים לניסיון להדיח את יולי אדלשטיין מראשות ועדת החוץ והביטחון, כשחנוך מילביצקי ובועז ביסמוט כבר הגישו את מועמדותם. אדלשטיין תולה תקוות בהצבעה חשאית שתשאיר אותו בתפקיד

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/07/25 13:02 כו בתמוז התשפה | עודכן בתאריך 22/07/25 13:58

הקרב על יו"ר הוועדה: המהלך הסודי של הליכוד ימנע את הדחת אדלשטיין?
נתניהו ואדלשטיין בדיון בוועדה, צילום: בני דורון - דובר ועדת החוץ והביטחון

בליכוד נערכים להדיח את יולי אדלשטיין מתפקידו כיו"ר וועדת החוץ והביטחון כבר מחר (ד'), לאחר שסירב להציג לחרדים חוק גיוס שלטענתו לא יביא להתקדמות אמיתית בנושא ובליכוד רואים בו כמי שפועל באופן לעומתי לממשלה. אך דרישתם של מספר חברי כנסת מהפלגה לקיים הצבעה חשאית בנושא, בהם עמיחי שיקלי, טלי גוטליב ובועז ביסמוט משאיר לאדלשטיין תקווה שההצבעה החשאית תגרום לח"כים להצביע בחופשיות ולהביע את דעתם האמיתית.

אדלשטיין מקווה: ההצבעה החשאית תקשה על הדחתו

את הבקשה להצבעה החשאית דרשו הח"כים שלפי הפרסומים תומכים בבועז ביסמוט לעמוד בראשות הוועדה ולא ח"כ מילביצקי, שאמנם דווח כי הוא המועמד המועדף על נתניהו, אך בכירים בליכוד טוענים שאין לו את הקישורים הנכונים לתפקיד. אדלשטיין התייחס להצבעה ואמר שהוא מאמין שחבריו לסיעה מבינים את ההשלכות של חוק גיוס לא טוב: "אני מתמודד כי אני מאמין שיהיו חברים בסיעת הליכוד שיבינו שחוק ההשתמטות יפגע באופן קשה מאוד בליכוד". בין המתמודדים על התפקיד: חנוך מילביצקי, בועז ביסמוט, אלי דלל, ואביחי בוארון.

חנוך מילביצקי

חנוך מילביצקי, צילום: Erik Marmor/Flash90

עוד אמר אדלשטיין כי: "ההדחה שלי היא המסמר האחרון בארון הקבורה של חוק הגיוס. אני לא מצטער על מה שהובלתי כאן בשנה האחרונה". עוד אמר הבכיר בליכוד: "אמרתי מתחילת הדרך: תחת הוועדה בראשותי ייצא חוק גיוס או כלום. נראה שבסוף הבינו שהתכוונתי לזה ברצינות. האיומים לא השפיעו עליי אז והם לא ישפיעו עליי גם עכשיו, לא אעשה משהו שיקדם השתמטות".