היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, והפרקליט המדינה עמית איסמן, נתנו לאחרונה אור ירוק לחקירה באזהרה נגד השר אלי כהן בפרשת הדרכונים הדיפלומטיים, כך דווח הערב (א') פרשן המשפט של i24NEWS, אבישי גרינצייג. ההחלטה התקבלה לאחר פגישה שהתקיימה בין היועצת, בכירים בפרקליטות ובמשטרה, במהלכה הוחלט לבדוק את מעורבותו של כהן, שכיהן כשר החוץ בתקופה הנבדקת.
לא מתייחסים להליכי חקירה
הפרשה, שנחשפה בעיתון "הארץ", עוסקת בהנפקת דרכונים דיפלומטיים לחברי ליכוד, בהם גם יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, בניגוד לנהלים המקובלים. לפי הפרסום, הדרכונים הונפקו תוך עקיפת "ועדת החריגים" המיועדת לאשר מקרים מהסוג הזה, והדבר עורר סערה ציבורית ומשפטית. ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "איננו מתייחסים להליכי חקירה, אלא במקום בו מתנהלים הליכים פומביים".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תקף את ההחלטה במילים חריפות. "התופרת המשפטית לממשלה נחושה לתפור תיקים פליליים לכל אחד ואחד משרי הממשלה", טען. עוד הוסיף: "את פרשת ההדלפה החמורה של הפרוטוקלים של ח"כ קריב היא כמובן מוססה. התנהלותה העבריינית לא מותירה ברירה מלבד ועדת חקירה לבדיקת העבירות הפליליות שביצעה. שנתיים אני דורש לפטרה, כמה חבל ששמעו לי באיחור".