העקיצה של המוסד למשטר בטהרן: "איראן יפה גם מהקרקע"

יותר משלושה שבועות אחרי נאום הרמטכ"ל שהצית גל שמועות על קומנדו ישראלי על אדמת איראן, במוסד פרסמו ציוץ אחד בפרסית שמוכיח: גם אנחנו היינו שם - ואולי עדיין נמצאים

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/07/25 13:55 כב בתמוז התשפה

העקיצה של המוסד למשטר בטהרן: "איראן יפה גם מהקרקע"
צילום: vanchai tan / Shutterstock.com

כמעט שלושה שבועות אחרי נאומו הטעון של הרמטכ"ל אייל זמיר, בו רמז כי כוחות קומנדו קרקעיים פעלו בעומק שטח האויב, פרסם אמש (ה') המוסד ציוץ מפתיע בטוויטר בשפה הפרסית: "איראן היא מדינה מדהימה, גם ממעוף הציפור וגם מהקרקע."

האמירה אחת של הרמטכ"ל שגרמה לרעידת אדמה

הציוץ מגיע כאמור זמן לא רב לאחר הצהרתו של הרמטכ"ל ב־26 ביוני, שסיכם את המערכה מול איראן ואמר: "הגענו לשליטה מלאה בשמי איראן ובכל מקום בו בחרנו לפעול. אלו התאפשרו, בין היתר, בזכות שילוביות ותחבולה שבוצעו על ידי כוחות אוויר וקומנדו קרקעיים. הכוחות פעלו באופן חשאי בעומק שטח האויב וייצרו לנו חופש פעולה מבצעי".

המשפט הזה – במיוחד הביטוי "קומנדו קרקעיים בעומק שטח האויב" – עורר מיד סערה בתקשורת הבינלאומית וגרם למבוכה במערכת הביטחון. ברקע, הצטרפה גם אמירה של הנשיא טראמפ על ביקור ישראלי אפשרי בפורדו, מיד לאחר תקיפה אמריקאית באזור.

גורמים ביטחוניים מיהרו להבהיר למחרת כי "אף חייל צה"ל לא דרך על אדמת איראן", וטענו כי מדובר בפעילות קרקעית שבוצעה במדינה סמוכה. עם זאת, באותה המלחמה התפרסמו גם תיעודים של סוכני מוסד שאכן פעלו על אדמת איראן, וכעת בא הציוץ הזה על מנת לערער אף יותר את המשטר בטהרן.