האקדמיה ללשון העברית הפתיעה הבוקר (ג') בפוסט חדש, ובו סיפרה כי היא שינתה את שמו של הנחש הארסי בישראל. לבקשת זואולוגים ואנשי רפואה אישרה מליאת האקדמיה לשנות את שמו של הנחש צִפְעוֹן שחור לשְׂרַף עין-גדי.
הייתה למהלך הסכמה רחבה
שְׂרַף עין־גדי הוא נחש פעיל לילה, והוא הארסי בנחשי ארצנו. הכּשה שלו מחייבת פינוי בהול לבית החולים, טיפול תומך והשגחה רפואית צמודה. אומנם שינוי שם עברי שנקבע באקדמיה נעשה בִּמשׂורה, אבל במקרה הזה הייתה למהלך הסכמה רחבה מאוד באקדמיה, כי הדבר יכול להבדיל בין חיים ומוות.
השם צִפעון שיקף את הדעה שהנחש הוא קרוב משפחה של נַחשי הצפע, ואולם לימים התברר שהוא שייך למשפחה נפרדת, ואם יגיע נְשוך שָׂרָף לבית החולים ויינתן לו חלילה הנסיוב נגד ארס הצפעים, עלול המוכּש למות כתוצאה מסיבוכים של טיפול שאינו מתאים.
"בלבול ביניהם עלול להסתיים במוות מהיר"
"ההבחנה הברורה בין השרף לצפעים היא בגדר פיקוח נפש שכּן סוג הארס שלהם שונה. בלבול ביניהם עלול להסתיים במוות מהיר", כך לפי ד"ר בֹעז שחם, מומחה זוחלים מן האוניברסיטה העברית בירושלים שהשתתף בישיבת האקדמיה שבה התקבלה ההחלטה.