שיקלי במכתב התרעה לנתניהו: אל תעשה איתו עסקה, הוא סינוואר הבא

לקראת פגישת נתניהו־טראמפ, שר התפוצות עמיחי שיקלי מזהיר מהשלכות אפשריות של עסקה מול חמאס ושל הסכם עתידי עם נשיא סוריה: "אין מקום לעסקה חלקית ואסור לחתום עם מחבלים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/07/25 07:51 י בתמוז התשפה | עודכן בתאריך 06/07/25 10:53

שיקלי במכתב התרעה לנתניהו: אל תעשה איתו עסקה, הוא סינוואר הבא
עמיחי שיקלי, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

לקראת ביקורו של ראש הממשלה היום (א') בארה"ב ולקראת פגישתו עם הנשיא טראמפ, שלח הבוקר שר התפוצות עמיחי שיקלי מכתב לנתניהו, בו הוא מתריע מפני השלכות הביקור על ישראל, ובראשם המלחמה המתמשכת עם חמאס ועסקת החטופים המתגבשת.

אין מקום בעיניי לעסקה המסתמנת

"מכובדי, הגדרת יחד עם קבינט המלחמה שני יעדים ברורים ומדידים לסיום המערכה: הסרת כל איום צבאי מהרצועה והשבת החטופים" פתח שיקלי את מכתבו. "העסקה המסתמנת בעייתית מאד הן ביחס להסרת איום צבאי והן ביחס להשבת החטופים. עסקה חלקית נוספת שתותיר מאחור לפחות עשרה חטופים חיים ותאפשר לחמאס זמן התאוששות יקר והישגים טריטוריאליים בדמות נסיגה נוספת של כוחותינו מעמדותיהם, לא משרתת את השגת יעדי המלחמה".

כוחות חמאס ברצועה

כוחות חמאס ברצועה, צילום: Ali Hassan,Flash90

"אין בעיניי מקום לעסקה חלקית נוספת" כתב. "כל עסקה בשלב זה חייבת לכלול את התפרקות חמאס מנשקו, השבת כלל החטופים ללא יוצא מן הכלל ואחיזה לצמיתות בשטחי מפתח מהתוחמת הצפונית כולה לרבות בית חנון, הרכסים השולטים על פאתי העיר עזה ממזרח, פרימטר עבה במרכז הרצועה ושליטה מלאה מציר מורג ודרומה".

חובה להזהיר מפני ההסכם

אחת מן הסיבות לביקורו של נתניהו היא דיונים עם טראמפ לגבי הרחבת הסכמי אברהם, אך שיקלי מתריע מהרחבה חסרת אבחנה: "כאומה שוחרת שלום אין ברכה גדולה מהרחבת הסכמי השלום עם מדינות ערביות נוספות במעגל הקרוב ובמעגלים רחוקים יותר. בפרט כשהדבר נעשה מתוך עוצמה.
יחד עם זאת אני רואה חובה להזהיר מפני כל הסכם עם סוריה של מוחמד א שרע. מחבל ג'יהאדיסט איש אלקעידה לשעבר לא הופך בן לילה לפרטנר לשלום, גם אם הוא לובש חליפה נאה, גם אם חצי עולם הצטלם איתו והסיר את הסנקציות על מדינתו".

בנימין נתניהו ואחמד א-שרע |

בנימין נתניהו ואחמד א-שרע | , צילום: Reuven Kastro/POOL CC BY-SA 4.0, Andrii Sybiha, Minister of Foreign Affairs of Ukraine, דוד שי

לנשיא סוריה הוא קורא "מחבל בן מוות, רוצח המונים ברברי ובסבירות גבוהה מאד הוא הסנוואר הבא. האידיאולוגיה שלו לא שונה במילימטר מזו של חמאס - חליפות אסלאמית תחת שלטון חוקי השריעה, זה החזון ואין בלתו. אסור לעשות עם המחבל הזה שום הסכם.