בלגן לנתניהו: חבר הממשלה הודיע על התפטרותו

סגן השר אלמוג כהן הודיע על התפטרותו ממשרד ראש הממשלה ועל חזרתו לכנסת. בפוסט זועם כהן הסביר את החלטתו: להעביר בכנסת את הצעת החוק המציעה להקים שדה תעופה בנבטים

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/06/25 16:01 ג בתמוז התשפה | עודכן בתאריך 29/06/25 16:15

בלגן לנתניהו: חבר הממשלה הודיע על התפטרותו
בן גביר ונתניהו , צילום: Yonatan Sindel/Flash90

ימים ספורים לאחר סיום מבצע "עם כלביא" באיראן, נראה כי הקואליציה חוזרת לשגרה - לזמני משבר. סגן השר אלמוג כהן ממפלגת "עוצמה יהודית" הודיע היום (א') על התפטרותו ממשרד ראש הממשלה, ובכך ישוב לכנסת. כתוצאה מחזרתו לכנסת, ח"כ צבי סוכות, יעזוב את הכנסת - מה שיערער את היציבות בין הסיעות.

"הדיפ-סטייט טועה לחשוב שהוא הריבון"

"הדיפ-סטייט טועה לחשוב שהוא הריבון, שהוא זה שיקבע היכן יוקם שדה התעופה המשלים לנתב"ג. אותם גורמים מקדמים את השדה דווקא בעמק יזרעאל - בניגוד לעמדתו של ראש הממשלה, בניגוד לרצון תושבי העמק, בניגוד להיגיון ולצדק ההיסטורי שמגיע לנגב ולתושביו", הסביר כהן את דבריו.

"אני חוזר לכנסת כדי להביא להצבעה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק חוצת המפלגות להקמת שדה"ת בנבטים - פרויקט לאומי שיביא עשרות אלפי מקומות תעסוקה ויפריח את הנגב לדורות.
"כל חבר כנסת - מימין או משמאל - שלא יתמוך בחוק, יידרש לתת דין וחשבון לתושבי הנגב והעמק", המשיך כהן לנמק את החלטתו.

"חבורת פקידים מנותקת לא תקבע את עתיד המדינה"

"כפי שסבינו וסבתותינו לא ויתרו על עתידנו והפריחו את שממת הנגב כנגד כל הסיכויים - כך גם אנחנו לא נוותר על עתיד ילדינו. חבורת פקידים מנותקת לא תקבע את עתיד המדינה. הריבון הוא העם ולא הדיפ-סטייט!", סיים את דבריו.