רשת אל-ג'זירה הקטארית שידרה הלילה (ב') בשידור חי את רגעי נפילתו של טיל באזור מישור החוף הצפוני. בעקבות השידור, במשטרת מחוז חוף אישרו כי "ניידות משטרה של מחוז חוף יצאו לבצע סריקה ולטפל באירוע", ונפתחה בדיקה לגבי נסיבות התיעוד ומיהם הצוותים ששהו בזירה בזמן אמת.
מקרה חוזר
המקרה האחרון מצטרף לשורת אירועים שבהם הואשמה אל-ג'זירה מצד גורמי ביטחון בישראל בפעולה שעלולה לסייע לאויב – בין אם דרך תיעוד בשידור חי של התרחשויות ביטחוניות או דיווחים שנחשבים לחשיפת מידע מבצעי רגיש. בשלב זה בודקים במשטרה כיצד הצליחו אנשי הערוץ לצלם ולשדר מהמקום בזמן אמת, על אף המגבלות שמוטלות על פעילותם.
הממשלה קיבלה כבר בשנה שעברה החלטה עקרונית לסגור את משרדי אל-ג'זירה בישראל, בטענה כי מדובר בזרוע תעמולה של חמאס וגורמים עוינים נוספים. עם זאת, החוק שנחקק בפועל לא הוביל לסגירה מלאה, אלא קבע כי ניתן להגביל את שידורי הערוץ לתקופה של 45 ימים בכל פעם – עם אופציה להארכות נוספות לפי צורך והחלטת השרים.
מצפצפים על החוק
למרות ההגבלות, הערוץ ממשיך לשדר מהשטח בדרכים מגוונות, כולל שימוש בכתבים מקומיים ובצוותים זרים. אל-ג'זירה, שמפעילה שידורים בערבית ובאנגלית, פונה לקהל עצום ברחבי העולם ומגיעה ליותר מ-150 מיליון צופים. מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, בישראל מאשימים את הערוץ בהפצת תעמולה פרו-חמאסית, דיווח מוטה והצגת ישראל באור שלילי, תוך סיכון מבצעי ישיר בזמן אמת.