הרבנים הראשיים: לא להתפלל בבתי הכנסת בשבת

הרבנים הראשיים קראו לציבור להרבות בתפילה בשבת: "עת צרה ליעקב וממנה יושע". הומלץ לומר פרקי תהילים ולהוסיף תפילת "אבינו מלכנו". הרבנים הדגישו: יש להישמע להנחיות פיקוד העורף

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/06/25 09:47 יז בסיון התשפה

הרבנים הראשיים: לא להתפלל בבתי הכנסת בשבת
הרבנים הראשיים, צילום: אבשלום ששוני וחיים גולדברג, פלאש 90

החל מהשעה 03:00 בליל שבת, פיקוד העורף הכריז על מצב מיוחד בעורף בכל רחבי ישראל, בעקבות מבצע "עם כלביא" ותקיפת צה"ל באיראן. אזרחים ברחבי הארץ קיבלו לניידים התרעה חריגה בדבר "היערכות לאיום משמעותי", שהביאה בין היתר לביטול כלל הלימודים והפעילויות. בהמשך נשלחה התראה נוספת בה נקראו התושבים "להישאר סמוך למרחבים המוגנים".

"קומה ה' ויפוצו אויביך וינוסו משנאיך מפניך"

במקביל, הרבנים הראשיים לישראל - הראשון לציון ונשיא בית הדין הגדול הרב דוד יוסף, ונשיא מועצת הרבנות הראשית הרב קלמן מאיר בר - פרסמו קריאה לציבור: "עת צרה ליעקב וממנה יושע". עוד כתבו: "הרבנים הראשיים לישראל... קוראים לציבור להרבות בתפילה בשבת זו, לומר פרקי תהילים כ, קכ"א ק"ל, וכן להוסיף תפילת אבינו מלכנו. חובה על הציבור לשמור ולקיים את הוראות פיקוד העורף בכל אתר ואתר. אין לקיים התקהלויות בשטח פתוח ובמבנה". את דבריהם חתמו בתפילה: "קומה ה' ויפוצו אויביך וינוסו משנאיך מפניך".

גם הרב דוד סתיו, יו"ר ארגון צהר, יצא בקריאה דומה: "עם ישראל נמצא בעת חירום, אנו מתפללים ומחזקים את חיילי צה"ל ואת ראשי המדינה במלחמה להסרת האיום הקיומי מעל מדינת ישראל. עת חירום זו מחייבת את כולנו להישמע באופן מלא להנחיות פיקוד העורף. באם ההנחיה על הגבלת התקהלויות תישאר על כנה - הדבר מחייב גם ביחס לתפילות בבתי הכנסת. תפילה במניין היא הידור, פיקוח נפש דוחה שבת. יש להשאיר את הרדיו פתוח בגל שקט על מנת להתעדכן במקרה הצורך. אין לפתוח טלויזיה, רדיו או לגלוש ברשת לשם התעניינות". את הדברים סיים בברכת: "בתפילה ובאמונה להצלחת עם ישראל".

מדובר צה"ל נמסר כי במקרה של מתקפה צפויה, יישלחו התרעות עד כ-10 דקות מראש. הפעם הומלץ במפורש להעדיף שהייה בממ"דים או במקלטים — ולא רק בחדרי מדרגות — בשל האפשרות לשהייה ממושכת יותר. בהתאם להנחיות, הוכרז על מעבר לפעילות חיונית בלבד בכל רחבי הארץ, ללא קיום פעילויות חינוכיות, ללא התקהלויות וללא הפעלת מקומות עבודה שאינם חיוניים, עד מוצאי שבת בשעה 20:00.