אזעקות הופעלו, אביב גפן לא עצר את ההופעה: "האירוע מתוחקר"

אזעקות נשמעו בגוש דן והשפלה בעקבות טיל ששוגר מתימן, בעת גמר גביע המדינה והופעת אביב גפן. המשחק נעצר בהתאם להנחיות, אך ההופעה נמשכה. מצה"ל נמסר: "הנושא בבדיקה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/05/25 08:53 ג בסיון התשפה

אזעקות הופעלו, אביב גפן לא עצר את ההופעה: "האירוע מתוחקר"
אביב גפן, צילום: Miriam Alster,Flash90

אזעקות הופעלו ברחבי גוש דן והשפלה בעקבות שיגור טיל מתימן, זאת בזמן שני אירועי ענק שהתרחשו במדינה: גמר גביע המדינה והופעתו של הזמר אביב גפן. בעקבות הירי נעצר גמר גביע המדינה ועל המסכים הוצגו הנחיות פיקוד העורף: "לשבת על הקרקע למשך עשר דקות". למרות זאת, הופעתו של גפן נמשכה כרגיל.

במקום הכי בטוח במדינה

לאחר הופעתו, הופץ תיעוד של הזמר טוען שיש הרבה סוללות כיפות ברזל באזור: "אתם במקום הכי בטוח במדינה". במקביל, רבים מבאי ההופעה דיווחו כי לא שמעו בכלל את התראת פיקוד העורף. דובר צה"ל מדגיש כי ההאזעקות הופעלו כנדרש.

כאמור, למרות הדרישה של פיקוד העורף מכוחות הביטחוןלעצור הופעות במקרים כאלה ולהשכב על הקרקע ל-10 דקות, הדבר לא קרה, זאת בניגוד לגמר גביע המדינה שהתרחש במקביל. דובר צה"ל מסר בעקבות כך כי האירוע מתוחקר.