אינדונזיה מכריזה: נסדיר יחסים עם ישראל, אבל יש תנאי

נשיא אינדונזיה פראבוו סוביאנטו אמר כי מדינתו תשקול לקיים יחסים דיפלומטיים עם ישראל – אך זאת רק אם תכיר במדינה פלסטינית. את הדברים אמר במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם נשיא צרפת עמנואל מקרון

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/05/25 09:43 א בסיון התשפה | עודכן בתאריך 28/05/25 11:20

אינדונזיה מכריזה: נסדיר יחסים עם ישראל, אבל יש תנאי
ג'קרטה בירת אינדונזיה, צילום: Creativa Images,Shutterstock

נשיא אינדונזיה פראבוו סוביאנטו הצהיר היום (ד') כי מדינתו מוכנה לשקול כינון יחסים דיפלומטיים עם ישראל – אך רק בתנאי שזו תכיר במדינה פלסטינית עצמאית. במסיבת עיתונאים שקיים לצד נשיא צרפת עמנואל מקרון בג'קרטה, אמר סוביאנטו כי "עלינו להכיר בעצמאותה וריבונותה של ישראל ובזכותה לביטחון".

האם תצטרף להסכמי אברהם?

נשיא צרפת הגיע השבוע לאינדונזיה כחלק ממסעו המדיני במזרח אסיה, במהלך ההצהרות המשותפות הדגיש כי פריז ממשיכה לקדם את פתרון שתי המדינות. מקרון התייחס גם לטענות שהושמעו כלפי מדיניותה של צרפת בזירה הבינלאומית: "אין לנו מוסר כפול בנושא".

נשיא אינדונזיה

נשיא אינדונזיה צילום: Donny Hery,Shutterstock

סוביאנטו הוסיף כי הוא מצפה שצרפת תתמיד בפעולותיה למען הקמת מדינה פלסטינית. אינדונזיה, בעלת האוכלוסייה המוסלמית הגדולה ביותר בעולם עם כ-280 מיליון תושבים, נחשבת לאחת המדינות שהוזכרו בשנה האחרונה כמי שעשויות להצטרף להסכמי אברהם – אך טרם עשתה זאת בפועל.