590 ימים לאחר טבח 7 באוקטובר, ה"וול סטריט ג'ורנל" חשף היום (א') כי מנהיגי ארגון הטרור הורו על פתיחת המתקפה על ישראל, במטרה לטרפד את המשא ומתן לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה. הדיווח מבוסס על פרוטוקול של פגישה בדרגים הבכירים של חמאס בעזה, שאותר ברצועה על ידי צה"ל במהלך התמרון.
"אין ספק שהסכם הנורמליזציה הסעודי-ציוני מתקדם משמעותית"
לפי הדיווח, המפגש הדרמטי ארע חמישה ימים בלבד לפני המתקפה הקשה. במהלך הפגישה, מנהיג חמאס בעזה אמר כי "אין ספק שהסכם הנורמליזציה הסעודי-ציוני מתקדם משמעותית". עוד הוסיף ואמר כי עסקה "תביא לשינוי אסטרטגי באזור ובעולם, תפתח את הדלת לרוב המדינות הערביות והאיסלאמיות ללכת באותו נתיב, ותגביר את הסיבוכים העומדים בפני פרויקט ההתנגדות וציר ירושלים".
בנוסף, במסמך מוזכרים אמירות נוספות של סינוואר מאותה הפגישה. בין היתר נאמר כי "נדרש מאמץ יוצא דופן מצד התנועה וכוחות ציר ההתנגדות כדי להביא לתנועה משמעותית או לשינוי אסטרטגי בדרכים ובאיזונים באזור". הוא הוסיף הערות אופרטיביות: "אחרי החגים: המשך הזהירות והערנות הביטחונית, ושליטה חכמה וחלקה בשטח; רמות המוכנות הצבאית הגבוהות ביותר".