לאחר ערב ארוך ומורט עצבים, נציגת ישראל יובל רפאל זכתה במקום השני רק לאוסטריה. ישראל הדהימה את אירופה כשקיבלה את מספר הקולות הרב ביותר מהקהל בבית, הצבעות השופטים הם שהביאו את המקום הראשון לאוסטריה. אסטוניה סיימה במקום השלישי.
דרמה של הרגע האחרון
יובל רפאל עלתה לשיר את השיר הרביעי בתחרות ומיד היה ברור שהזמרת הישראלית באה לכבוש את הבמה. ביצוע חלק, נטול שגיאות ועם מלא רגש ועוצמה הביא את רפאל לפסגת התחרות, כפסע מזכייה. במהלך הביצוע התרחשה דרמה מאחורי הקלעים כאשר פעמיים נעשו נסיונות לפרוץ לבמה, אך הפעילים הפרו פלסטינים נעצרו בידי כוחות האבטה השוויצרים במקום.
חביבת הקהל שלנו 🥰🇮🇱 pic.twitter.com/6QITUEOY7G
— כאן (@kann) May 17, 2025
את הצבעות השופטים סיימה רפאל במקום ה-20 בלבד ועם 60 נקודות אך בהמשך התברר כי הקהל האירופי הלך עם יובל ובגדול. יובל קיבלה מהקהל בבית את מספר הנקודות הגבוה ביותר ובפער ניכר מהמקום השני, מה שהציב אותה במשך רוב הערב במקום הראשון. לבסוף הייתה אוסטריה שניצלה את הניקוד הגבוה שקיבלה מהשופטים על מנת לסיים ראשונה ולהביא את האירוויזיון בשנה הבאה לווינה.
יובל רפאל, הישג ענק. צילום: חדשות כיפה
13 מדינות העניקו לישראל את הניקוד הרב ביותר
כאמור, הבצבעות השופטים לא העניקו לישראל ניקוד רב ורק אזרבייג'אן העניקה לישראל דוז פואה, אך בהמשך בהצבעות הקהל בבית, לא פחות מ13 מדינות העניקו לישראל את הניקוד הרב ביותר. באופן מפתיע, גם מדינות עויינות לישראל כמו ספרד ואירלנד, העניקו לישראל את הניקוד הגבוה ביותר. בספרד, הדבר אף הגיע לאחר שתי פרובוקציות של ערוץ הטלוויזיה שבחר להשמיץ את ישראל בשקופית בפתיחת התחרות, הקהל בבית מסתבר, דווקא אהב את הביצוע הישראלי.