"קטארגייט" מכה למשטרה: יונתן אוריך ישוחרר ממעצר - השופט בביקורת חסרת תקדים

אחרי שהמשטרה עדכנה על התפתחויות משמעותיות בפרשת "קטארגייט", השופט מזרחי ביקר בחריפות את התנהלות המשטרה ושחרר את אוריך ממעצר וגם ממעצר בית. השופט נתנן למשטרה עיכוב ביצוע של 24 שעות

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/05/25 15:15 י באייר התשפה | עודכן בתאריך 08/05/25 16:11

מכה למשטרה: יונתן אוריך ישוחרר ממעצר - השופט בביקורת חסרת תקדים
אוריך. , צילום: פלאש 90

פרשת "קטארגייט": לאחר שאוריך נעצר בשעת לילה מאוחרת אמש, בדיון הארכת המעצר היום (ה') השופט מזרחי דחה את בקשת המשטרה להארכת המעצר של אוריך, והחליט לשחרר אותו גם ממעצר בית. השופט ביקר בחריפות את התנהלות משטרה בתיק: "אסור לבית משפט שחרד לזכויות הפרט לאשר את בקשת המשטרה להאריך את מעצר אוריך". המשטרה קיבלה 24 שעות של עיכוב ביצוע כדי לערער על ההחלטה.

"למה אוריך בכלל עצור?"

בפתח הדיון השופט תהה "למה אוריך בכלל עצור?", ולאחר שדחה את טענות הפרקליטות אודות המידע החדש שהתקבל, תקף את המשטרה באופן חריף ביותר: "לא ראיתי היכן התגבר החשד הסביר המלמד כי שני החשודים הינם עובדי ציבור, שהינו תנאי יסוד להתגבשות עבירה שכזו". השופט הוסיף: "הערכתי בעניין זה היא משום שמתגנבת הרגשה שהחקירה דוהרת מבלי שמישהו עוצר בצד ושואל את עצמו - איזו עבירה פלילית חוקרים כאן?".

"החקירה דוהרת מבלי שמישהו עוצר בצד ושואל את עצמו - איזו עבירה פלילית חוקרים כאן"

עו"ד עמית חדד שמייצג את אוריך הרחיב בדיון על התרגיל שנעשה לאוריך ואשתו לפני הארכת המעצר. החוקר קרא לאשתו של אוריך לאסוף אותו לאחר שאוריך שהגיע ממעצר הבית בו שהה לצורך חקירה. היא זומנה ב-20:30 וחיכתה עד אחרי חצות אז קיבלה את ההודעה שהוחלט לעצור את בעלה בגין המידע החדש שהתקבל. "אסור לבית משפט שחרד לזכויות הפרט לאשר את בקשת המשטרה להאריך את מעצר אוריך", אמר השופט.