פחות מיממה לאחר שחיל האוויר הישראלי השבית את נמל התעופה הבינלאומי של צנעא כחלק מהתגובה העוצמתית של ישראל נגד משטר הטרור החות'י, מגלה מנכ"ל שדה התעופה, חאלד א־שאיף, כי הנזק לשדה התעופה בעקבות התקיפה נאמד בכחצי מיליארד דולר. השדה מושבת לחלוטין, וגם מסלולי הנחיתה וההמראה ניזוקו קשות.
הבכיר החות'י הודה - נשאר לנו רק מטוס אחד
בנוסף לנזק לשדה התעופה, חיל האוויר גם השמיד שלושה מטוסים אזרחיים שהיו בבעלות המשטר החות'י וכעת בצי המטוסים של מדינת הטרור, נותר מטוס אחד שנמצא כעת בעומאן. הבכיר גם מסר שעשרות אלפי אזרחים כעת תקועים בחו"ל ולא יכולים לחזור למדינה. בנוסף לשדה התעופה, מטוסי חיל האוויר תקפו עשרות מטרות ברחבי צנעא והסבו נזקים כבדים.
כזכור, אתמול דובר צה"ל הוציא אזהרה חריגה לשדה התעופה של צנעא וזמן קצר לאחר מכן, מטוסי חיל האוויר תקפו עשרות מטרות ברחבי תימן והשביתו את השדה. דובר צה"ל מסר כי: "השדה, בדומה לנמל חודידה שהותקף, שימש את ארגון הטרור החות'י לטובת העברות אמצעי לחימה ופעילים, ומופעל באופן שוטף על ידי השלטון החות'י למטרות טרור".