יריב לוין חשף את ה"דרישות האישיות" שברדוגו דורש: הוא סוחט אותי

שר המשפטים יריב לוין חשף כי מקורבו של נתניהו, יעקב ברדוגו, סוחט אותו ומשמיץ אותו בפומבי. לדבריו, ההתקפות האישיות מצידו של ברדוגו משרתות גורם אחד בלבד: "זה עוזר מאוד בעיקר לאדם אחד – למי שמכנה את עצמו נשיא בית המשפט העליון"

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/05/25 11:59 ח באייר התשפה

יריב לוין חשף את ה"דרישות האישיות" שברדוגו דורש: הוא סוחט אותי
יעקב ברדוגו ויריב לוין, צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

לאחר מספר שבועות בהם נמנע מלהתראיין, שר המשפטים יריב לוין התראיין הבוקר (ג'), וחזר על טענותיו נגד מקורבו של נתניהו, איש התקשורת יעקב ברדוגו. לוין אף רמז כי ברדוגו סוחט אותו ומפנה אליו דרישות אישיות: "כשמגיע אליי אדם ודורש ממני דרישות אישיות שאף אדם הגון לא היה מסכים להן, ואומר לי: אם לא תיענה לדרישות האלה, אני אפילו לא רוצה להשתמש במילה שהוא אמר ביחס למה שהוא מתכוון לעשות בעניינים". את הדברים לוין אמר בראיון לפתחי וזמרי ברדיו גלי ישראל.

לוין טוען: ברדוגו עוזר לנשיא העליון עמית

לוין הוסיף כי ההשמצות נגדו משרתות את נשיא בית המשפט העליון: "הלחצים שמופעלים עליי הם אדירים. אבל אני אומר לכם בצורה ברורה מאוד – ההשמצות נגדי, באובססיביות, מועילות בעיקר לאדם אחד: למי שמכנה את עצמו נשיא בית המשפט העליון. הוא מאושר, תאמינו לי. זה בדיוק מה שהוא רוצה – שיחלישו אותי מבפנים".

יצחק עמית

יצחק עמית, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

"יעקב ברדוגו הוא הדבר הטוב ביותר שקרה ליצחק עמית"

העימות המתמשך בין יעקב ברדוגו לשרי הליכוד מוסיף להסלים ומגיע לרמות שפל חסרות תקדים. זו גם אינה הפעם הראשונה שבה שר המשפטים יריב לוין תוקף את ברדוגו על "תרומתו" לנשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית. לפני כחודש, תקף לוין את ברדוגו בחריפות ואמר: "יעקב ברדוגו הוא הדבר הטוב ביותר שקרה ליצחק עמית. מרגע שהצלחתי לחדש לפני מספר חודשים את חקיקה הרפורמה, הוא פועל באופן שיטתי כדי לפלג את מחנה הימין, לנסות לערער את התמיכה הציבורית במהלכי השינוי שאני מוביל ולעצור אותם".