בזמן שהלחימה בעזה הולכת ומתרחבת, וחטיבות המילואים מוצאות את עצמן שוב מגויסות מעבר למה שהובטח להן במציאות החדשה מאז השביעי באוקטובר, הפעיל צה"ל פקודה חריגה שתאפשר לגייס את כלל הלוחמים שהיו אמורים להשתחרר לאחר שנתיים ושמונה חודשים לארבעה חודשי מילואים. פקודת החירום "77" נכנסת לשימוש, שכן הממשלה עדיין לא חוקקה חוק שמאריך את שירות הסדיר חזרה לשלוש שנים.
הממשלה לא עיגנה בחוק את הארכת השירות - הלוחמים ימשיכו ישר למילואים
חוק הארכת השירות, שלא מחוקקת עקב קשיים פוליטיים מול המפלגות החרדיות והאופוזיציה, נצרכת מאד עקב המחסור ההולך וגדל של לוחמים בסדיר ובמילואים. בכוחות המילואים יש כבר ירידה דרמטית בכמות הכוחות המתייצבים, ויש חטיבות שאחוזי הגיוס עומדת על כ-60%. הארכת השירות על ידי מילואים גם תעלה למדינה הרבה כסף מכיוון שלוחם במילואים מקבל סכומים גבוהים בהרבה לחיילי הסדיר.
גדוד לוחמים | ארכיון, צילום: Michael Giladi,Flash90
את ההחלטה הגורפת קבע ראש אכ"א הנכנס אלוף דדו בר כליפא, מי שפיקד ב-7.10 על אוגדה 36 והוביל את האוגדה המתמרנת בלחימה בצפון הרצועה ובלבנון במהלך מלחמת חרבות ברזל. האלוף קבע את הפקודות החדשות שיעמיסו עוד על לוחמי הסדיר והמילואים בלית ברירה. הממשלה עד היום לא חוקקה את החוקים שהצבא הכי צריך כדי להעמיד את הסד"כ הנדרש: הארכת שירות הסדיר וגיוס חרדים.