שבוע בלבד לאחר שליל הסדר ההמוני שנערך בבית חב"ד קטמנדו בהשתתפות אלפי מטיילים מישראל ומהעולם, התרחש הלילה (שבת, לפי שעון מקומי) אירוע חמור של ונדליזם: אזרח נורבגי בשנות ה-30 לחייו פרץ למתחם וגרם לנזק נרחב. באירוע לא היו נפגעים בגוף, אך המקום ניזוק באופן משמעותי. בעקבות התקיפה, הוגברה האבטחה גם בבית חב"ד וגם סביב מגוריהם של שליחי חב"ד בעיר, הרב חזקי וחני ליפשיץ.
למרות המקרה - הפעילות ממשיכה
על פי הדיווחים, החשוד טיפס על גגות סמוכים, חדר למבנה דרך החלון, והחל להתפרע בבית הכנסת. הוא שבר רהיטים, ניפץ זכוכיות וצרח תוך כדי ההרס. הרשויות המקומיות עצרו אותו זמן קצר לאחר מכן, והחקירה נמשכת בליווי שגרירות ישראל בנפאל. ההערכה היא כי מדובר באירוע על רקע אנטישמי.
חני וחזקי ליפשיץ, צילום: פרטי
למרות המקרה, הפעילות השוטפת בבית חב"ד נמשכת כסדרה, והמרכז ממשיך לקלוט עשרות ומאות מטיילים מדי יום. רק לפני שבוע התקיים בו אחד מלילי הסדר הגדולים בעולם, בהשתתפות למעלה מ-2,500 איש. את הסדר הובילו בני הזוג ליפשיץ, שמנהלים את השליחות בנפאל כבר מעל לשני עשורים. מלבד ששת ילדיהם, אימצו גם ילד נפאלי חסר בית – ומאז הפך הבית שבנו למוקד רוחני ולבבי עבור מטיילים ישראלים הרבים הפוקדים את האזור.