בעל השליטה בחברת הסקרים "דיירקט פולס", שלמה פילבר, עזב במפתיע את החברה לאחר שנים של ניהול משותף עם הסוקר צוריאל שרון. החברה, שסקריה מופיעים בקביעות בערוץ 14, הועברה במלואה לידיו של צוריאל שרון. בחברה מסרו: "שיתוף פעולה בין החברה לשלמה פילבר יימשך גם בעתיד. דיירקט פולס תמשיך להוביל את פאנל הסקרים והמחקרים המדויק והגדול בישראל".
שלמה פילבר, בוטל ההסכם, צילום: Yonatan Sindel/Flash90
הקים את חברת הסקרים לאחר שחתם על הסכם עד מדינה
פילבר הקים את חברת הסקרים יחד עם שותפו צוריאל שרון בשנת 2019 ומאז עמד בראש החברה. בעבר כיהן כמנכ"ל משרד התקשורת תחת ראש הממשלה נתניהו, אולם הושעה מהתפקיד לאחר שנעצר במסגרת חקירת תיק 4,000. בהמשך פילבר חתם על הסכם עד מדינה, שלטענתו הושג לאחר מסכת "התעללות" שחווה במהלך המעצר והחקירה.
בתביעה שהגיש בעבר פילבר נגד המדינה ובכירים בפרקליטות תיאר מסכת התעללויות קשה שחווה במשך 60 השעות שקדמו לחתימתו על הסכם עד המדינה, כולל תרגיל חקירה שכלל פגיעה מינית ומעשה סדום בעת קליטתו בכלא הדרים. בנוסף, נטען כי פילבר סבל ממניעת שינה, נסיעות ממושכות, צעקות ואיומים. כתב התביעה כלל תביעה אישית נגד היועמ"ש לשעבר אביחי מנדלבליט, פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן ועורכות הדין ליאת בן ארי, ויהודית תירוש התובעות בתיק 4000, וכן כנגד אנשי צוות החקירה.