בליכוד תוקפים את ראש השב"כ: "הפך את השירות למיליציה פוליטית"

בליכוד תוקפים את ראש השב"כ רונן בר בעקבות מעצר איש מילואים בשירות, בטענה כי הפך את הארגון ל"מיליציה פוליטית" הפועלת נגד נבחרי ציבור. לדבריהם, בר איבד את אמון הממשלה – וחייב להתפטר

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/04/25 11:14 יז בניסן התשפה

בליכוד תוקפים את ראש השב"כ: "הפך את השירות למיליציה פוליטית"
נתניהו וראש השב"כ | , צילום: פלאש 90

בצל חשיפת חקירתו של איש מילואים בשירות הביטחון הכללי בחשד להדלפת מידע מסווג, תקפו הבוקר (ג') בליכוד בחריפות את ראש השב"כ רונן בר, בטענה כי השירות הפך תחת הנהגתו לגוף פוליטי הפועל נגד נבחרי ציבור. לפי הודעת המפלגה, רונן בר פועל "בשותפות עם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה" ומתנהל כ"מיליציה פרטית של הדיפ סטייט", תוך רדיפת עיתונאים, קציני משטרה ושרים – במטרה למנוע את פיטוריו.

"לאנשי השירות מגיע ראש שב"כ אחר"

הודעת הליכוד מגיעה בעקבות החקירה הרגישה שהתנהלה בשבועות האחרונים תחת צו איסור פרסום, נגד איש שב"כ במילואים בדרגה בכירה, שנעצר בחשד שהדליף מסמכים לעיתונאי עמית סגל ולשר עמיחי שיקלי. לפי החשד, איש השב"כ גם העביר מידע הנוגע לעמדת השב"כ בנוגע לאירועים שקדמו ל-7 באוקטובר, שאינו תואם את תחקיר השירות הרשמי לעיתונאית שירית אביטן.

היועמ"שית גלי בהרה מיארה |

היועמ"שית גלי בהרב מיארה | , צילום: Yonatan Sindel/Flash90

החשוד, המוגדר כעציר ביטחוני, הוחזק מספר ימים ללא פגישה עם עורך דין בשל מניעת שב"כ, ולטענת סנגוריו – העברת המידע לא סיכנה את ביטחון המדינה. מעצרו הוארך בשלב זה בשמונה ימים, ובימים הקרובים תבקש מח"ש את הארכתו פעם נוספת. מבחינת הליכוד מדובר בכתם נוסף על רונן בר, והבוקר קראו שוב להתפטרותו המיידית: "הוא כשל בשבעה באוקטובר, איבד את אמון הממשלה – וחייב לפנות את מקומו. לאנשי השירות מגיע ראש שב"כ אחר".