מה קרה

עוד יום במהלך עדותו של ראש הממשלה נתניהו התחיל בבית המשפט המחוזי בתל אביב, כשלפתע עורך הדין עמית חדד ביקש לעצור. דקות ארוכות לתוך הדיון, ובזמן שחדד מתשאל את נתניהו, הוא פנה לשופטים וביקש בבהילות הפסקה. כשהרכב השופטים חזר התברר כי חדד עזב את האולם בגלל "עניין שלא סובל דיחוי, בשל סיבות מקצועיות". הסיבה התבררה לאחר מכן, עם מעצרו של יונתן אוריך מלשכת נתניהו, שחדד מייצג אותו בפרשת "קטאר-גייט".

למה זה מעניין

לו היינו אזרחים במדינה נורמטיבית הסיפורים האלה כבר מזמן לא היו מעניינים אותנו. לכו תעשו את מה שצריך ומי שמזייף עף מיד הביתה, ככה היינו אומרים לנבחרי הציבור לו רק היה לנו שכל בקודקוד. אבל שום דבר לא קל במיוחד במדינת היהודים. התקשורת הישראלית מסקרת באדיקות את החקירה בלשכת ראש הממשלה, בדבר קשר עם מדינת אויב. זה רק הולך ומסתבך, ונראה שגם המעצרים האחרונים לא יפתרו את הסבך בקלות.

מה צפוי לקרות עכשיו

היועמ"שית גלי בהרב-מיארה דרשה מהמשטרה לזמן את נתניהו לעדות פתוחה בפרשה, והוא הוזעק למשרדו בירושלים כדי לפגוש שם את החוקרים. העבירות החמורות המיוחסות למקורבי ראש הממשלה כוללות קבלת שוחד, מגע עם סוכן זר, הפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. נוסף למקורביו של נתניהו, נחקרים כעת במשטרה שלושה אנשים נוספים, בהם עיתונאי ואיש עסקים.

רגע של היסטוריה

לאחרונה הפרשן הפוליטי עמית סגל חלק אנקדוטה משעשעת עם הצופים. "יום אחד, 2017, תחילת חקירות נתניהו. זה השבוע הראשון וראש הממשלה לא דיבר עם עיתונאים חודשים. יום אחד אני מקבל פתאום טלפון ממספר חסום: 'שלום, מדברים מלשכת ראש הממשלה, ראש הממשלה רוצה לדבר איתך'. זה היה נשמע לי מאוד מוזר, אמרתי 'את בטוחה שאיתי?', אמרה לי כן". סגל השיב לשיחת הטלפון וראש הממשלה פתח: "טוב, תשמע, לגבי הסיפור הזה של תיק 1000". באותו רגע הבין העיתונאי את הבלבול: "אני בשנייה הזאת קולט שהוא מתכוון לעמית חדד. הוא רצה לדבר עם עמית חדד, יצא לו בטעות עמית סגל. הייתה לי דילמה, אני מודה, אבל פשוט סגרתי את הטלפון".

עובדת בונוס

עורך הדין עמית חדד נחשב לעילוי בתחומו. בגיל 40 בלבד הוא כבר הספיק לייצג את ראש הממשלה בתיקי האלפים, ראשי עיריות לשעבר ואפילו את הזמרים אייל גולן וקובי פרץ.