ירדן ביבס בראיון ראשון: "אני פה רק בזכות טראמפ"

ירדן ביבס התייצב לראשונה מאז ששוחרר מהשבי מול המצלמות של התוכנית האמריקנית "60 דקות", וחשף את הסיפור שלו ושל משפחתו לעולם. שורד השבי שנחטף מביתו בניר עוז, פנה לטראמפ בראיון ואמר: "תחזיר את כולם"

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/03/25 22:03 א בניסן התשפה

ירדן ביבס בראיון ראשון: "אני פה רק בזכות טראמפ"
ירדן ביבס חוזר מהשבי, צילום: דובר צה"ל

שורד השבי, ירדן ביבס, הוא מהחטופים שפניהם היו מהמוכרות ביותר בישראל וגם ברחבי העולם. סרטון החטיפה של אשתו שירי וילדיו, כפיר ואריאל ז"ל, הפך לסמל של המחדל הנורא של 7 באוקטובר, וסיפורם הופץ ברחבי העולם. חזרתו של ירדן אחרי יותר מ-500 ימים בשבי, לצד השבת גופות בני משפחתו, צימררה את העולם. כעת ירדן עומד מול המצלמה ומספר מה עבר עליו שם, בעזה. הראיון המלא ישודר הלילה (בין ראשון לשני) בארה"ב.

"אני יודע שהוא יכול לעזור, אני כאן רק בזכות"

בפרומו שהופץ, נשמעת המראיינת שואלת את ירדן, אם הוא חושב שהנשיא טראמפ יכול להציל את החטופים. ביבס, לא מתבלבל ועונה בחיוב: "אני פה רק בזכותו. אני יודע שהוא יכול לעזור". כשנשאל אם הוא רוצה לפנות לטראמפ ביבס ישר אמר: "בבקשה תעצור, תעצור את המלחמה ותשחרר את כל החטופים, אני יודע שהוא יכול לעזור, אני כאן רק בזכותו".

דוד ואריאל קוניו

דוד ואריאל קוניו, צילום: מטה משפחות החטופים

בראיון, ירדן לבש חולצה של חבריו לקיבוץ שעדיין חטופים בעזה, דוד ואריאל קוניו. לירדן ושירי היה קשר מיוחד עם משפחת קוניו, ובפוסט מרגש משפחת ביבס כתבה: "משפחת קוניו. שירי הכירה אותם מילדות, ירדן מכיתה א'. חברות עמוקה של שניהם, משחקים בבית הספר, חוויות נעורים, ליווי בחתונות וגידול ילדים זה לצד זה".