טראמפ באיום חסר תקדים על איראן: "יהיו הפצצות כמו שהם לא ראו מעולם"

המתיחות בין ארצות הברית לאיראן הולכת וגוברת. לאחר הדיווחים על פריסת מטוסים אסטרטגיים באזור, טראמפ שיגר איום נוסף לעבר מנהיגי המדינה השיעית, והצהיר כי אם לא ייפתח משא ומתן, הם יחוו הפצצות שלא ראו מעולם. נשיא איראן הגיב וסירב לקיים משא ומתן ישיר

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/03/25 16:58 א בניסן התשפה

טראמפ באיום חסר תקדים על איראן: "יהיו הפצצות כמו שהם לא ראו מעולם"
איראן תותקף? , צילום: שאטרסטוק

האיומים של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, על איראן הולכים ומחריפים, ונראה שמעולם לא היינו קרובים יותר לעימות צבאי מול המדינה השיעית. בראיון שנערך היום (א'), טראמפ שיגר איום נוסף, חידד את עמדתו והדגיש שוב את ההשלכות הקשות שעלולות להיות לאיראן אם תסרב להגיע להסכם מחודש: "אם איראן לא תחתום על הסכם, יהיו הפצצות, ואלו יהיו הפצצות כמו שהם לא ראו מעולם". האיראנים לא נותרו חייבים והבהירו שוב כי אינם מתכוונים להיכנס למשא ומתן ישיר עם ארצות הברית.

איראן לא מתכוונים להיכנס למשא ומתן ישיר עם ארצות הברית

ארצות הברית ממשיכה להעלות בהתמדה את רף הלחץ מול איראן בשבועות האחרונים. רק לפני כמה ימים דווח כי בבסיס דייגו גרסיה, הנמצא בטווח פרויקט הגרעין האיראני – פרוסים לפחות חמישה מפציצי B-2 אמריקניים. במקביל נמסר כי נושאת המטוסים "קרל וינסון" עזבה את האי גואם והיא עושה את דרכה לכיוון המזרח התיכון.

איראן

איראן צילום: saeediex,Shutterstock

גם בישראל משוגרים מסרים שלפיהם צה"ל נערך לעימות צבאי מול איראן, והשבוע דווח על דיונים ביטחוניים שנערכו בנושא בפורומים הבכירים ביותר. בינתיים נראה שאיראן מקשיחה עמדות, ומבהירה כי לא תיכנס למשא ומתן עם ארצות הברית תחת איומים. נשאר רק להמתין ולראות אם מתרקם מאחורי הקלעים משא ומתן כלשהו, ואם כן, כיצד תבחן ארצות הברית את מידת הרצינות של טהראן. ואם לא? ימים מעניינים בהחלט צפויים לנו.