לאחר סיום חקירת מצ"ח על נסיבות מותו, צה"ל, הכיר היום (ו') בסמל שניאור זלמן כהן, בן 20 מיצהר, כחלל מלחמת חרבות ברזל. כהן, לוחם בפלוגת "תומר" החרדית בחטיבת גבעתי, נהרג כשרימון רסס התפוצץ בעמדה בה שהה לבד בג'באליה בחודש נובמבר 2024. בשל נסיבות המקרה, צה"ל החליט לפתוח בחקירה בטרם יוגדר בחלל המלחמה.
מניין חללי צה"ל מתחילת המלחמה עומד על 847
בתום החקירה, צה"ל לא הצליחו לקבוע באופן סופי האם הרימון התפוצץ כתוצאה מתקלה או מסיבה אחרת, ולא התקבלו אינדיקציות מחבריו או מפקדיו שגרמו לחשד זה. חבריו לפלוגה טענו כי כמה ימים לפני המקרה הטראגי, נמצא בפלוגה רימון תקול שפוצץ בצורה מבוקרת, המקרה הזה לכול אולי להצביע שכהן נהרג מתקלת באמל"ח.
שניאור זלמן כהן, צילום: דובר צה"ל
עם הוספת שניאור זלמן כהן ז"ל לרשימת חללי חרבות ברזל, מניין החללים עלה ל-847 חללי מלחמה בגזרות השונות. הוא הותיר אחריו הורים - ועשרה אחים ואחיות. אמו סיפרה עליו: "שניאור זלמן, כמו השם שלך - אור, ילד של אור. הבאת הביתה הרבה אור של אהבה, אור של עשייה, אור של חיות, אור של 'אל תדאגי, אימא', 'אני אסדר את זה, אבא', חזרת למי שנתן לנו אותך לעשרים שנה. עשרים שנים יפות מלאות בשמחת חיים".