מבצע חסר תקדים: חיל האוויר תקף עשרות מטרות באזור דמשק

חיל האוויר הישראלי ביצע את רצף התקיפות הנרחב ביותר בסוריה מאז תחילת השנה, כשהיעדים העיקריים היו בדרום המדינה אך גם באזור דמשק, וכללה מכ"מים ואתרים צבאיים של המשטר הסורי

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/03/25 07:49 יא באדר התשפה | עודכן בתאריך 11/03/25 08:39

מבצע חסר תקדים: חיל האוויר תקף עשרות מטרות באזור דמשק
תקיפה | ארכיון, צילום: Orlok,Shutterstock

חיל האוויר הישראלי הגביר את תקיפותיו בסוריה, כשהחל אתמול (ב') בלילה ועד שעות הבוקר של יום שלישי לתקוף עשרות מטרות ברחבי המדינה. התקיפות התמקדו בעיקר בדרום סוריה, שם הושמדו מכ"מים ואמצעי גילוי המשמשים לבניית תמונת מודיעין אווירית, וכן מפקדות ואתרים צבאיים של המשטר הסורי. מדובר המבצע האווירי הרחב ביותר שביצעה ישראל מאז תחילת השנה.

דרום סוריה

דרום סוריה, צילום: Michael Giladi,Flash90

תקיפות מסיביות באזור דמשק

לפי דיווחים בסוריה, התקיפות כוונו לאתרים צבאיים בדרעא, קוניטרה והאזור הכפרי של דמשק, כאשר ברשת "אל-מיאדין" דווח על לפחות 41 תקיפות רק באזורי דמשק. בנוסף, הופצצו מטרות בקרבת חומס ועל גבול לבנון.

המתקפות מגיעות על רקע חששות גוברים בישראל מפני התחזקותם של ארגונים ג'יהאדיסטיים במערב סוריה, הפרשן הצבאי רון בן ישי מזהיר כי סוריה עשויה להפוך למוקד לחוסר יציבות, שעלול לאפשר לארגונים חמושים לצבור כוח בנוכחותם של בסיסים צבאיים היסטוריים.

ינצלו את הכאוס במדינה

במערכת הביטחון הישראלית מזהים איומים חדשים שצוברים תאוצה, ובהם האפשרות כי חמאס והג'יהאד האסלאמי ינצלו את הכאוס במדינה כדי להוציא לפועל מתקפות על יישובי הצפון הישראליים. עוד עולה חשש כי גורמי טרור ששוחררו ממאסר בידי אנשי אל-ג'ולאני עלולים לשוב לפעילות עוינת נגד ישראל.

במקביל, ישנה דאגה מהאפשרות שטורקיה תספק לאנשיו של אל-ג'ולאני אמצעי לחימה ואימונים צבאיים. לנוכח המציאות המשתנה, ישראל שואפת לכונן מצב ביטחוני חדש בדרום סוריה, שימנע מאנשי המשטר החדש להתבסס בסמוך לגבול.