ימים ספורים לאחר הפגישה הדרמטית עם נשיא אוקראינה, כלי תקשורת אמריקנים דיווחו הלילה (ג') כי נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, קיבל החלטה לעצור את הסיוע הצבאי לאוקראינה. למרות הדיווחים על השהיית הסיוע, טראמפ הצהיר כי לא התקבלה כל החלטה בנושא, אולם נכון לעכשיו, לא צפויים אישורים חדשים למשלוחי נשק לאוקראינה.

זלנסקי, צילום: shutterstock

"זו לא הפסקת סיוע לצמיתות, זו השהייה"

על פי הדיווחים, הסיוע יושהה עד שטראמפ ישתכנע שממשלת אוקראינה מראה נכונות אמיתית לשלום. גורם רשמי בממשלו הדגיש כי "זו לא הפסקת סיוע לצמיתות, זו השהייה". בבית הלבן ציינו כי מדובר במהלך שנועד לבחון מחדש את האינטרסים האמריקאיים באזור ולהבטיח שהסיוע האמריקאי תואם את יעדי המדיניות של ממשל טראמפ.

בתגובה להחלטה, סגן נשיא ארצות הברית, ג'יי. די ואנס, מסר הצהרה לפיה הנשיא זלנסקי אינו מפגין נכונות מספקת לקידום תהליכי סיום הלחימה. לדבריו, "האירופאים צריכים להיות ריאליסטים לגבי מלחמת רוסיה-אוקראינה ולומר לזלנסקי שהיא לא יכולה להימשך לנצח".

ואנס רמז שחבילת הסיוע האמריקאית תותנה בתמורה כלכלית

ואנס אף רמז על האפשרות שחבילת הסיוע האמריקאית תותנה בתמורה כלכלית: "אם זלנסקי רוצה ערבות ביטחונית, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לתת לארה"ב תמורה כלכלית בעתידה של אוקראינה". בתוך כך, דווח כי ממשל טראמפ עצר מימון למכירת נשק חדש לקייב, ואף שוקל להקפיא משלוחי נשק קיימים ממאגרים אמריקאיים.