ארגון הטרור חמאס פרסם היום (ב') תיעוד ראשון של החייל החטוף מתן אנגרסט. מתן נחטף מתוך טנק במוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר כאשר הוא פצוע וללא הכרה. מתן נחטף פצוע קשה, ועל פי עדויות של חטופים שחזרו הוא עובר חקירות בעינויים ומוחזק בתנאים קשים ולא אנושיים. הסיבה שלא חזר המסגרת השלב הראשון של העסקה היא בשל היותו חייל.
מתן אנגרסט, צילום: מטה משפחות החטופים, צילום מסך
מתן רזה ופצוע בעיניו
בתמונה נראה מתן כאשר הוא רזה ופצוע בעיניו. אמו של מתן, ענת, מסרה: "אנו דורשים ממשלת ישראל לממש את כל שלבי העסקה לפני שעוברים לשלב הבא במלחמה ולהחזיר את מתן שנמצא בסכנת חיים ואת כל החטופים הביתה לפני שהוא שולח חיילים נוספים שלא יחזרו".
בחודש שעבר אביו של מתן, חגי אנגרסט, אמר כי משפחתם קיבלה ממנו אות חיים מחטופים שהשתחררו בפעימות האחרונות. על פי העדויות, החייל בחיים - אך מוחזק פצוע בתנאים קשים. העדויות התקבלו חצי שנה לאחר סרטון הטרור הפסיכולוגי בו הוא מופיע.
"שמענו מהחוזרים אות חיים לגבי מתן בננו היקר. זה ריגש אותנו מאוד-מאוד", אמר האב. "הגיע הזמן להשיבו בהקדם יחד עם כולם. אנחנו מצפים שראש הממשלה בנימין נתניהו יקדם את שלב ב' בהקדם כי ראינו כולם את התמונות הקשות בשבת, תמונות שואה בשנת 2025 במדינת ישראל. תשיבו לנו כבר את מתן שלנו יחד עם שאר החטופים במיידי. המצב שלהם מורכב שם, הגיע הזמן להחזיר אותם".