ברקע השבתם של ארבעת החטופים החללים ולקראת סיום השלב הראשון בעסקה שנחתמה עם חמאס, ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה להוציא היום (ה') את משלחת המשא-ומתן הישראלית לקהיר, להמשך השיחות.
נתניהו, צילום: יונתן סינדל/פלאש90
"לא נצא מציר פילדלפי"
ההחלטה להוצאת המשלחת מגיעה לאחר הודעת "גורם הישראלי" שלפיה ישראל לא תקיים סעיף משמעותי בעסקה שנחתמה עם חמאס - יציאה מציר פילדלפי. "הגורם הישראלי" הצהיר: "לא נצא מציר פילדלפי".
"הגורם המדיני" הוסיף ואמר כי "לא נאפשר למרצחי החמאס לשוב להסתובב עם טנדרים ורובים על גבולינו, ולא ניתן להם להתעצם-מחדש מהברחות". כזכור, ישראל אמורה להתחיל לסגת מפילדלפי בשבת הקרובה, ולהשלים את הנסיגה עד 9 במרץ.
59 חטופים וחטופות מוחזקים ברצועת עזה
כזכור, עם השבתם הלילה של ארבעתם החטופים החללים - 59 חטופים וחטופות, חיים ומתים, מוחזקים בשבי חמאס. מתוכם - 35 חטופים מוגדרים כמתים ו-24 מוגדרים כחיים. כמו כן, מתוך החטופים החיים, בתקופה האחרונה התקבלו אותות חיים אודות 16 מתוכם.