ארגון הטרור חמאס שחרר הבוקר (שבת) את ששת החטופים החיים בהתאם לסיכומים: עמר ונקרט, עמר שם טוב, אליה כהן, טל שוהם, הישאם א סייד ואברה מנגיסטו. במקביל גורם מדיני הודיע כי ראש הממשלה יקיים הערב התייעצות ביטחונית ברקע המטרה להשיב את כל חטופינו - החיים והחללים כאחד.
לצד זאת, במהלך השבת חמאס העביר לישראל את גופתה של שירי ביבס והליך הזיהוי עבר באופן תקין. ממשפחת ביבס נמסר: "הלילה שירי שלנו הושבה הביתה. לאחר הליך הזיהוי במכון לרפואה משפטית, קיבלנו הבוקר את הבשורה ממנה חששנו, שירי שלנו נרצחה בשבי וכעת שבה הביתה אל בניה, בעלה, אחותה וכל משפחתה למנוחה".
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך של שחרור החטופים: "אני מברך על שובם הביתה של אליה כהן, עומר שם טוב, עומר ונקרט, טל שהם, אברה מנגיסטו והישאם א-סייד" נמסר מטעמו של נתניהו. "הלב מתפוצץ מהתרגשות ואנו מחבקים את המשפחות. שובם הוא רגע של שמחה והקלה למשפחותיהם ולכל עם ישראל" הוסיף ראש הממשלה.
עוד אמר נתניהו: "לאחר ההתעקשות והדרישה החד-משמעית שלנו להשבתה המיידית של שירי ז"ל, הצלחנו להשיבה הלילה לקבר ישראל. לב האומה נשבר מחטיפתם ורציחתם האכזרית של שירי וילדיה - אריאל וכפיר ז"ל. אנו משתתפים בצערה העמוק של משפחת ביבס ומחבקים אותם בחום. לא נשכח ולא נסלח".
לסיום מסר ראש הממשלה: "אנו זוכרים בכאב והצדעה את גיבורינו החללים והפצועים - בזכותם שבו בנות ובנים לגבולם. עד-כה, השבנו ארצה 192 חטופים. מהם 147 בחיים ו-45 חללים. בידי החמאס נשארו 63 חטופים. ממשלת ישראל מחויבת להמשיך לפעול בנחישות להשבת כל חטופינו הביתה - החיים לחיק משפחותיהם והחללים לקבורה ראויה בארצם.