בזמן שעסקת החטופים בעיצומה ועוברת טלטלות לקראת סוף השלב הראשון שלה, המתווכת הראשית בין ישראל לחמאס, אמיר קטר השייח' תמים בן חמד אאל ת'אני, קיים השבוע פגישה עם המנהיג העליון של איראן האייתוללה עלי ח'אמנאי במדינה השיעית. על פי דיווח של יוסי יהושוע, אמיר קטר גם נפגש השבוע עם בכירי החמאס והג'יהד האיסלאמי איתם ממשיך לנהל יחסים טובים מה שעוד מהדהד את השאלה למה ישראל בחרה דווקא בקטר לנהל את המשא ומתן ולהעצים את המדינה שמימנה את החמאס ואירחה את בכיריו בשטחה.
מעמד קבלת ארונות החטופים החללים, צילום: דובר צה"ל
"העדפת קטר על פני מצרים צריכה גם היא להיחקר"
הפרשן הצבאי של i24 אף הרחיק לכת ואמר: "העדפת קטר על פני מצרים צריכה גם היא להיחקר", ובכך העלה שאלות קשות, במיוחד בתקופה שבה גורמים מלשכת ראש הממשלה נחקרים בחשד שפעלו עבור מדינה התומכת בטרור. קטר, המנסה לשחק בשני צדי המגרש ולהלבין את עצמה מול המערב באמצעות בצע כסף, מנהלת יחסים חמים עם אויבי ישראל ובראשם איראן. לאור זאת, לא ברור מדוע ישראל לא בחרה בשכנתה ממערב, מצרים, לשמש כמתווכת מול חמאס, כפי שהיה בעבר.
המפגש הזה לא זכה להדהוד מספיק:
— יוסי יהושוע - Yossi Yehoshua (@YehoshuaYosi) February 20, 2025
אמיר קטאר, ה - מתווך
בשיאם של ימים מורכבים להפסקת האש, נפגש אתמול עם מנהיג איראן, חמינאי – שכולם יודעים מה האינטרסים שלו – והספיק השבוע להיפגש עם בכירי חמאס והג׳האד האיסלאמי.
העדפת קטאר על פני מצרים צריכה גם היא להיחקר. pic.twitter.com/XII4sEWC1x
קידם את הקשר בין קטאר למשפחות החטופים
נזכיר כי מתנהלת כעת חקירה נגד גורמים מלשכת ראש הממשלה, ובהם אלי פלדשטיין, אשר קידם תדמית חיובית של המדינה המתווכת בנושא המגעים לשחרור החטופים מידי חמאס. במסגרת פעילותו בחברה הפועלת במימון קטרי, פלדשטיין ערך שיחות עם עיתונאים והציג את המעורבות של קטר בעסקה כחיובית. בנוסף, החברה פעלה לקדם את הקשר בין קטר למשפחות החטופים, אך המאמצים הופסקו עם התפוצצות פרשת המסמכים. עורך דינו של פלדשטיין מכחיש את הפרסומים בעניינו.