בתום חקירה התברר: מתקפת סייבר היא שהקריסה את שירותי האשראי בישראל

במשך כמעט חצי שעה קרסו כל מערכות האשראי בכל רחבי הארץ, כשההערכה הייתה שמדובר ב"תקלה טכנית". כעת מתברר שגורם עוין עומד מחורי מתקפת הסייבר רחבת ההיקף | מערך הסייבר הלאומי פתח בחקירה

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/02/25 15:25 טו בשבט התשפה

בתום חקירה התברר: מתקפת סייבר היא שהקריסה את שירותי האשראי בישראל
מתקפות סייבר ופישינג נגד מטרות ישראליות. אילוסטרציה, צילום: shutterstock

מתקפת סייבר רחבת היקף: במהלך שעות הבוקר (ה') דיווחו ישראלים רבים בכל רחבי הארץ על הגבלות בשימוש בכרטיסי אשראי בעת קניות דרך אתרי אינטרנט ובחנויות. הדיווחים שהגיעו לחברות האשראי, הבנקים וגם לרשתות החברתיות, סוקרו בהרחבה, וההערכה הראשונית של אנליסטים ומומחי סייבר הייתה על פי פרסומים בעקבות תקלה טכנית ולא כאירוע חבלה עוין.

קניות באינטרנט | אילוסטרציה

קניות באינטרנט | אילוסטרציה, צילום: shutterstock

עם זאת, כעת מדווחת חברת שב"א, האחראית על מערכות התשלומים הלאומיות, כי האירוע שהתרחש הבוקר הוא כתוצאה ממתקפת סייבר מכוונת של גורם עוין, שפעל או פעלו להקרסה של שרתים במשך כמעט חצי שעה: "מערכות התשלומים הלאומיות, שמפתחת ומנהלת חברת שבא, חוו הבוקר במשך 26 דקות אירוע מניעת שירות, אשר גרם לשיבוש חלקי באישור עסקאות" נכתב בהודעת החברה.

לא מתקפת הסייבר הראשונה במלחמה

עוד נאמר כי "הצוותים הטכנולוגים של שבא טיפלו באירוע במהירות ובמקצועיות והחזירו את המערכות לתפקוד מלא תוך זמן קצר. בזמן האירוע החברה עמדה בקשר עם כלל הגורמים הרלוונטיים". זהו לא אירוע הסייבר הראשון שמוביל להשבתה של מערכות קריטיות בישראל. במהלך המלחמה מערך הסייבר הלאומי התריע מספר פעמים על כוונת גורמי טרור בינלאומיים לפגוע בשירותים חליוניים של אזרחים בישראל, כמו בתי חולים ומערכות ממשל ופיננסים.