אירוע קשה בעוטף: חשוד שצעק אללה אכבר התגלה כלוחם פוסט טראומתי

תצפיתניות בעוטף עזה זיהו חשוד על גדר המערכת שצעק "אללה אכבר" עירנות של מפקד הצוות שקפץ לאירוע גרמה לכך שזיהו כי ייתכן ולא מדובר במחבל ולכן ירו רק לרגליו. בבית החולים התגלה כי מדובר בלוחם פוסט טראומתי

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/02/25 22:24 יג בשבט התשפה

אירוע קשה בעוטף: חשוד שצעק אללה אכבר התגלה כלוחם פוסט טראומתי
הפגנת הלומי קרב, צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

תצפיתניות בעוטף עזה זיהו חשוד לצד גדר המערכת צועק "אללה אכבר". כוח צה"ל מגדוד נצח יהודה שקפץ לנקודה זיהה את החשוד, אך בזכות שיקול דעת מושכל של מפקד הסיור, הוחלט לירות לעבר רגלו של החשוד מאחר והיו סימנים שלא בהכרח מדובר במחבל. בבית החולים התגלתה זהותו של החשוד: לוחם פוסט טראומתי.

העירנות של מפקד הסיור הצילה את הלוחם

התצפיתניות זיהו את החשוד כאשר הוא שוכב לצד גדר המערכת בגבול עם עזה. העירנות של מפקד הסיור הצילה את הלוחם שהתגלה כפוסט טראומתי. עם הגיעתו לבית החולים וההבנה כי מדובר בלוחם צה"ל נחשף המקרה הקשה כי הלוחם ניסה להתאבד בעקבות הפוסט טראומה.