החיילים ישנו באוהל, המנוף קרס מהרוח: פרטי התקרית הטרגית במרחב החיץ

פרטים התקרית על אירוע קריסת המנוף כבר נחקרים על ידי גורמים בצה"ל, ובהם השאלה האם הוצב המנוף כראוי ועל פי התקנות. הקריסה הביאה לפגיעה בחייליםש ישנו באוהל סמוך בתוך מגנן במרחב הפרימטר

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/02/25 09:54 ח בשבט התשפה

החיילים ישנו באוהל, המנוף קרס מהרוח: פרטי התקרית הטרגית במרחב החיץ
לוחמים בעזה, צילום: דובר צה"ל

פרטי התקרית: 2 חיילי חטיבת גולני נהרגו כתוצאה מקריסת מנוף במגנן שמוקם במרחב החיץ בצפון רצועת עזה. התקרית, בה נפצעו גם 8 חיילים בהם אחד באורח קשה, אירעה כתוצאה ממזג האוויר הסוער שפוקד ביממה האחרונה (ה') את כל הארץ, ומוסיף להזיק. כתוצאה מקריסת המנוף נהרג רס"ל במילואים נדב כהן ז"ל, וחייל נוסף ששמו טרם הותר לפרסום.

בסיס צבאי

בסיס צבאי, צילום: Ayal Margolin/Flash90

התקרית אירעה במגנן של צה"ל שמוקם במרחב החיץ לקראת חצות הלילה האחרון, כאשר בעקבות הרוח מנוף מסוג "במות הרמה" לא עמד בסערה וקרס ללא שליטה על אחד האוהלים בו התמקמו וישנו חיילים. במרחב החיץ ברצועה, על פי שלב א', חיילי צה"ל לא יצאו, ומלבד חישופים של המרחב, כוחות צה"ל שולטים מבצעית באופן מלא באזור, ובחלקו הוקמו מוצבים צבאיים מאולתרים.

מנופי תצפית של צה"ל משמשים לשליטה מבצעית

המנוף שקרס על הלוחמים משמש כאנטנה ולצורך הצבת אמצעי תצפית, ומהווה חלק ממערך השליטה מבצעית במרחב. בצה"ל מתחקרים כעת אם התשתיות שמוקמו במגנן נבנו כנדרש תוך התחשבות במזג אוויר סוער.