יו"ר הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', הגיב היום (ג') על הדברים שאמר אמש נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. סמוטריץ' התייחס לרעיון של להעביר את התושבים מרצועת עזה למדינות זרות, וטען כי זו תהיה התשובה ההולמת עבור טבח השבעה באוקטובר.
"שוכנעתי במחויבות העמוקה שלהם"
"התוכנית שהציג אתמול הנשיא טראמפ היא התשובה האמיתית לשביעי לאקטובר, מי שביצע את הטבח הנורא ביותר על האדמה שלנו, ימצא את עצמו, מאבד את האדמה שלו לתמיד", הצהיר סמוטריץ', והודה לנתניהו ולדרמר: "צריך לומר תודה גדולה והרבה יותר ממילה טובה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ולשר דרמר שמלווה אותו ביחסי ישראל - ארצות הברית הרבה מאוד שנים".
על ההחלטה של סמוטריץ' להישאר בממשלה למרות העברת העסקה אליה התנגד אמר: "כשהחלטתי להישאר בממשלה למרות התנגדותי לעסקה, כשהחלטתי לשמור על ממשלת הימין, הסברתי ששוכנעתי במחויבות העמוקה שלהם, של שר הביטחון, של יתר חבריי לממשלה לניצחון המלא ולהשמדת חמאס".
השר בצלאל סמוטריץ, צילום: פלאש 90
"עשיתי זאת על בסיס היכרות אינטימית"
שר האוצר שיתף כי ידע על ההתנהלות מאחורי הקלעים, על המטרו הסופיות בכל החזיתות, ודיבר על החשיבות של ממשלת הימין: "עשיתי זאת על בסיס היכרות אינטימית עם המהלכים מאחורי הקלעים בחודשים האחרונים, ועל בסיס שותפות בגיבוש התוכניות שלנו להמשך המערכה בכל החזיתות, ותאמינו לי שזו רק ההתחלה. אני מקווה ומאמין שעם ישראל מבין היום טוב יותר כמה חשוב לשמור על ממשלת הימין ולא לערער אותה. וכמה הזדמנויות, טמונות בכך, בעזרת השם".