חוק הגיוס הרב יעקב מדן זעק בוועדת חוץ וביטחון: צופה דברים לא טובים בסוגיית הגיוס

הרב יעקב מדן, שבנו נפצע קשה מאוד במלחמה, הגיע לדיון בוועדת החוץ וביטחון כדי לשמוע על ההתקדמויות בנושא גיוס החרדים. הנתונים ששמעו הנוכחים לא בישרו טובות לאלה שנושאים בנטל. במהלך הדיון אמר הרב מדן: "אם מישהו אומר דברים הפוכים בשם התורה, צריך לחשוב שאולי יש פה מניעים אחרים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/02/25 11:35 ה בשבט התשפה | עודכן בתאריך 03/02/25 12:39

הרב יעקב מדן זעק בוועדת חוץ וביטחון: צופה דברים לא טובים בסוגיית הגיוס
הרב יעקב מדן, צילום: Gershon Elinson,FLASH 90

הרב יעקב מדן, ראש ישיבת הר עציון, הגיע היום (ב') לדיון בוועדת חוץ וביטחון, המתמקדת בימים אלה בין היתר בגיוס חרדים. הרב מדן, שבנו אלישע נפצע קשה במלחמה, שמע דיון על האחוזים הנמוכים של המתייצבים ללשכת הגיוס מקרב החרדים, זאת כאשר הציבור החילוני והדתי-לאומי זועק לחילוף תחת אלונקת נטל המילואים. במהלך הדיון, הרב מדן אמר: "אני מייחס חשיבות עליונה לתורה וללומדי התורה מכל המגזרים".

"המכנה המשותף הוא שעם ישראל חייב להמשיך להתקיים"

הרב המשיך ואמר: "האמונה שלי בתורה ובקדושתה כוללת גם אמירה ברורה שהתורה לא ניתנה בשום פנים כדי לחמוק מאחריות ישירה לנתינת כתף מתחת לאלונקה שמחזיקה את כל מדינת ישראל. האמנה שלי עם פרופ' גביזון ז"ל יצאה מנקודת הנחה שהמכנה המשותף הוא שעם ישראל חייב להמשיך להתקיים ואנחנו חייבים לעשות כל דבר לשם כך". עוד אמר: "אם מישהו אומר דברים הפוכים בשם התורה צריך לחשוב שאולי יש פה מניעים אחרים, לדעתי המניע הוא ניכור לאנשים אחרים שהם לא 'משלנו'".

הפגנה של חרדים נגד הגיוס

הפגנה של חרדים נגד הגיוס צילום: Chaim Goldberg,Flash90

המצב שחלק מהציבור נושא בנטל יותר מאחרים - בלתי אפשרי

וסיים הרב בדברים קשים: "אם מדינת ישראל תומכת בצורה כל כך מסיבית במי שלא מקבל את העיקרון הזה היא למעשה אומרת אמירה פוזיטיבית. כל עוד דובר על צבא קטן וחכם היה אפשר לסלוח, היום כבר לא. העובדה שחלק אחד מהציבור נושא בנטל יותר מאחרים זה בלתי אפשרי ועלול לפגוע גם בגיוס בהמשך. אם ועדת החוץ והביטחון אומרת שיימשך הסיוע, אני צופה דברים לא טובים".