עד הודעה חדשה: טראמפ מקפיא את המימון ליריבה הגדולה של ישראל

נשיא ארצות הברית החדש דונלד טראמפ הודיע כי יקפיא את המימון לדרום אפריקה עד הודעה חדשה בעקבות התנהגות לא הולמת לטענתו: "אפסיק כל מימון עתידי לדרום אפריקה עד להשלמת חקירה מקיפה של המצב!"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/02/25 08:53 ה בשבט התשפה | עודכן בתאריך 03/02/25 09:00

עד הודעה חדשה: טראמפ מקפיא את המימון ליריבה הגדולה של ישראל
דונלד טראמפ | , צילום: Anna Moneymaker,Shutterstock

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הודיע הלילה (ב') על הקפאת המימון לדרום אפריקה עד הודעה חדשה, בעקבות התנהגות לא הולמת לטענתו. טראמפ טען כי דרום אפריקה מתנהגת באופן נורא כלפי אנשים מזן מסוים.

קייפטאון, דרום אפריקה

קייפטאון, דרום אפריקה, צילום: shutterstock

"תקשורת השמאל הרדיקלי אינה רוצה לציין כל-כך"

טראמפ המשיך וכתב ברשת החברתית שלו כי "דרום אפריקה מחרימה אדמות, ומתייחסת לקבוצות מסוימות באופן גרוע מאוד", כתב טראמפ. עוד הוסיף ושיתף: "זה מצב רע שתקשורת השמאל הרדיקלי אינה רוצה לציין כל-כך".

לבסוף, טראמפ סיכם את מילותיו: "הפרה עצומה של זכויות אדם, לכל-הפחות, מתרחשת -ארצות הברית לא תעמוד מנגד, אנחנו נפעל. בנוסף, אפסיק כל מימון עתידי לדרום אפריקה עד להשלמת חקירה מקיפה של המצב!".