בעקבות רחפן נפץ ששיגרו מחבלים מהכפר מדמא לכיוון יצהר, פרסם דובר צה"ל הודעה בה נאמר: "מוקדם יותר היום, זיהו רחפן ממולכד במטען צינור סמוך ליצהר שבחטיבת שומרון. כוחות צה"ל וחבלנים שהוקפצו לנקודה ניטרלו את הרחפן שהועבר לתחקור". בתגובה, ראש מועצת שומרון יוסי דגן תקף את דובר צה"ל על הודעתו: "אנמית, חמורה ותמוהה"
"לא נקבל 6.10 מספר 2"
בתגובה לשיגור הרחפן אמר דגן: "אני קורא לצאת למבצע חומת ברזל בכפר מדמא עכשיו, אסור להסתפק בלתפוס את המחבל הספציפי בלבד, יש כאן תשתית שעלולה להתפתח ולהפוך למפלצת. אני מבקש וגם דורש : להטיל עוצר על הכפר ולהיכנס למבצע צבאי של מעצרים וריסוק תשתית הטרור בכפר המפגעים הזה, לפני שיהיה מאוחר", דברי ראש המועצה".
בנוסף, תקף דגן את הודעת דובר צה"ל בנושא: "ההודעה של דובר צה"ל היא אנמית, תמוהה וחמורה ביותר - כראש מועצה אזורית שומרון, הייתי מצפה מדובר צה"ל לפרסם במהירות ובחומרה אירוע של רחפן נפץ לעבר יישוב בשומרון, לפחות כמו שהיה מפרסם על קומץ בני נוער טועה שהיה עושה מעשים שההתיישבות לא מסכימה איתם, אני מצפה ממערכת הביטחון ומהדרג המדיני שמעליה להפוך את השולחן כנגד הכפר והתשתית בכפר משם יצא רחפן הנפץ, לא נקבל 6.10 מספר 2. מחכים למעשים ברורים של מערכת הביטחון בסוגייה!".