הרמטכ"ל מתפטר: "אחריותי בכישלון תלווה אותי למשך שארית חיי"

473 ימים לאחר טבח 7 באוקטובר, הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי הודיע לשר הביטחון על התפטרותו - הלוי ביקש לסיים את תפקידו בעוד חודש וחצי, ב-6 במרץ | הלוי במכתבו: "צה"ל תחת פיקודי כשל במשימתו להגן על אזרחי ישראל, אחריותי בכישלון מלווה אותי יום-יום, שעה-שעה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/01/25 15:06 כא בטבת התשפה | עודכן בתאריך 21/01/25 16:08

הרמטכ"ל מתפטר: "אחריותי בכישלון תלווה אותי למשך שארית חיי"
הרמטכ"ל, יעזוב את תפקידו ב-6 במרץ, צילום: Yonatan Sindel/Flash90

הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי הודיע היום (ג') לשר הביטחון ישראל כ"ץ כי יעזוב את תפקידו בעוד חודש וחצי, ב-6 במרץ. בפרק הזמן שנותר, הלוי הודיע כי "אשלים את התחקירים ואחזק את מכונות צה"ל לאתגרים הביטחוניים. אעביר את הפיקוד על צה"ל בצורה איכותית ויסודית למחליפי".

"משימת ההגנה על ביטחונה של מדינת ישראל הייתה למשימת חיי"

הרמטכ"ל הלוי כתב במכתבו: "בארבעת העשורים האחרונים, משימת ההגנה על ביטחונה של מדינת ישראל הייתה למשימת חיי. מחייל ומפקד צעיר, ועד רמטכ"ל, מצאתי גאווה בשיוכי לצה"ל, ראיתי בו ארגון מופת, וחשתי אחריות כבדה כמי שנמנה על מגניה של מדינת ישראל ואזרחיה".

ישראל כ"ץ והרצי הלוי

ישראל כ"ץ והרצי הלוי, צילום: שירה קינן, משרד הביטחון

בנוגע לטבח הנורא, כתב הלוי: "בבוקר השבעה באוקטובר, צה"ל תחת פיקודי כשל במשימתו להגן על אזרחי ישראל. אחריותי בכישלון הנורא מלווה אותי יום-יום, שעה-שעה וכך יהיה למשך שארית חיי. מתוקף הכרה באחריותי לכישלון של צה"ל, אבקש לסיים את תפקידי. את ההחלטה הזו קיבלתי לפני זמן רב".