ועדת החוקה מתכנסת הבוקר (ג') לדיון ראשון בהצעה החדשה של שר המשפטים יריב לוין ושל שר החוץ גדעון סער לשינוי ועדת בחירת השופטים. בדיון משתתפים פוליטיקאים מהאופוזיציה ומהקואליציה, ושני יוצרי המתווה, האבות השכולים תא"ל דדי שמחי והשר לשעבר יזהר שי.
יזהר שי ודדי שמחי | צילום: Yonatan Sindel,Flash90
"לא הגיוני ששר המשפטים לא יכול למנות לבית המשפט אפילו מועמד אחד"
במהלך הדיון, שר החוץ אמר: "לא הגיוני ששר המשפטים לא יכול למנות לבית המשפט אפילו מועמד אחד שתואם את תפיסת עולמו המשפטית". סער המשיך ואמר: "מי שמתאר כל הצעה כסכנה לדמוקרטיה, שאני קורא להם 'נטורי קרתא של ביהמ"ש', יגיע למקומות הכי קיצוניים".
שר המשפטים הוסיף ואמר: "אם הגישה תהיה ביד אחד צריך הסכמות וביד השנייה לא להסכים לשום פשרה. בסוף תבוא תוצאה קיצונית כזו או אחרת ובעיניי זה לא נכון. המצב הנוכחי שקיים הוא מצב בלתי הגיוני, מביא לתוצאות רעות מאוד ואין לו תקדים".
"אנחנו מוכנים לשכב על הגדר כדי שתגיעו להסכמות"
השר יזהר שי התייחס גם הוא להצעת החוק: "הבנים שלנו הקריבו את החיים שלהם כדי להגן על ביטחון המדינה ואזרחיה ומה שדדי ואני מנסים לעשות זה להיות ראויים להקרבה העילאית של כל אותם גיבורים". תא"ל דדי שמחי הוסיף ושיתף: "אנחנו מוכנים לשכב על הגדר כדי שתגיעו להסכמות".