המסר של מירב לשם גונן אחרי השחרור של רומי: "ייקח לי רגע להאמין"

האימהות שציפו לחזרת בנותיהן במשך שנה ושלושה חודשים חוגגות את שובן של רומי, אמילי ודורון | מירב לשם גונן: "אנחנו בשעות של מציאות חליפית" | מנדי דמארי: "במילותיה של אמילי עצמה - היא האישה הכי שמחה בעולם"

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/01/25 13:42 כ בטבת התשפה

המסר של מירב לשם גונן אחרי השחרור של רומי: "ייקח לי רגע להאמין"
רומי גונן מתאחדת עם אימה, צילום: לע"מ

לאחר שנה ושלושה חודשים של המתנה, מירב לשם גונן התאחדה אתמול (א') עם בתה רומי גונן, ששוחררה מהשבי במסגרת הפעימה הראשונה בעסקה לשחרור החטופים. האיחוד המרגש עם המשפחה תועד, וכעת לשם-גונן מבקשת לעדכן את אזרחי מדינת ישראל במצבם: "רגע משקפת", כתבה בפוסט בחשבון הפייסבוק שלה, "אנחנו בשעות של מציאות חליפית, מנותקת מהעולם החיצון, שאין בה שום דבר מלבד המשפחה. סליחה. רגע נתאפס ונחזור".

עוד קודם לכן כתבה: "ייקח לי, לנו, רגע לנשום אותה ולהאמין במציאות שהגשמנו ביחד. מבטיחה לחזור. יש עוד 94 אהובים שזקוקים להגשמת מציאות כזו".

מנדי דמארי: "אמילי נמצאת במצב רפואי טוב בהרבה ממה שציפינו"

גם מנדי דמארי, אמה של אמילי דמארי ששוחרה אתמול, מסרה דברים הבוקר לאחר השחרור. "אתמול, סוף סוף זכיתי לחבק את אמילי, כפי שחלמתי במשך זמן רב", שיתפה, "ברצוני להביע תודה מעומק הלב לכל האנשים שתרמו למאבק להחזיר את אמילי הביתה ותמכו בנו בתקופה הזו. כפי שציינתי לאורך כל הדרך, כולכם חלק בלתי נפרד מהמשפחה של אמילי".

אמילי דמארי מתאחדת עם אימה

אמילי דמארי מתאחדת עם אימה, צילום: לע"מ

דמארי עדכנה במצבה של בתה: "בהקלה עצומה, אני יכולה לשתף שאמילי נמצאת כעת במצב רפואי טוב בהרבה ממה שציפינו. הייתה זו שמחה עצומה לראות, יחד עם כל העולם, הצצה לכוח, לנחישות ולכריזמה של אמילי בזמן שחרורה. במילותיה של אמילי עצמה - היא האישה הכי שמחה בעולם; היא קיבלה את החיים שלה בחזרה".

לסיום ביקשה להזכיר את 94 החטופים שעדיין מוחזקים בשבי ואת הבהילות להחזירם, וסיימה בבקשה: "לאורך התקופה הקרובה, אמילי, אני ושאר בני משפחתנו לא נתראיין או נמסור תגובות נוספות. אנו מבקשים לכבד את פרטיותנו, כדי שנוכל להתמקד בהחלמה ובשיקום של אמילי".