מנתוני שירות בתי הסוהר שעלו בדיון שהתנהל היום (ג') בוועדה לביטחון לאומי עולה כי בעת הזאת 23,376 אסירים כלואים בבית הכלא בישראל. מתוכם, 13,063 אסירים פליליים ו-10,313 אסירים ביטחוניים.
צביקה פוגל, יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, צילום: Yonatan Sindel/Flash90
"אני מקווה ששירות בתי הסוהר ייתן את דעתו להקל"
יו"ר הוועדה, ח"כ צביקה פוגל, אמר במהלך הדיון: "אנו בחריגה של למעלה מ 8,600 כלואים אל מול התקן הכליאה ומדובר בעלייה של למעלה מ 60% בנוגע לשטח המחייה. לכאורה אנו יכולים לקבל בהבנה את תנאי הצפיפות אצל האסירים הביטחוניים אבל הפגיעה בפליליים היא גם מהותית. אני מקווה ששירות בתי הסוהר ייתן את דעתו להקל בראש וראשונה עליהם".
עו"ד אביב ישראלי מהמשרד לביטחון לאומי, פרסה בפני הוועדה את הצעדים שננקטים ומקודמים, בהם: מתן חופשה מיוחדת ל 497 אסירים, והוספת 1,378 מקומות כליאה, הרחבת כלא צלמון במסגרתו יתווספו בשלב א' 400 מקומות כליאה עד סוף הרבעון הנוכחי, קידום תהליכי הבינוי במעשיהו והצבת אוהלים בקציעות.