הפתעה בחוף הים: המתנדב שזכה למפגש עם צבת ים נדירה

אירוע מיוחד ונדיר התרחש באילת, כאשר מתנדב רשות הטבע והגנים מירון שגב הצליח לתעד צבת ים חומה בחופי אילת. עד כה תועדו רק שלושה צבי ים בחופי אילת. צפו בתיעוד המרגש מחופי אילת

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/01/25 10:02 יב בטבת התשפה

הפתעה בחוף הים: המתנדב שזכה למפגש עם צבת ים נדירה
צבת הים שתועדה באילת, צילום: עופר בר ינאי, רשות הטבע והגנים

אירוע נדיר התרחש השבוע בחופי אילת: מתנדב רשות הטבע והגנים, מירון שגב, נפגש עם צבת ים חומה. "היא שהתה על עשבי הים הייחודים לחוף הצפוני באילת ולפתע ראיתי אותה" משתף מירון. "זה תיעוד ראשון שהצלחתי לתעד צבת ים חומה באילת ומפגש מאוד נדיר".

חיה נדירה שתועדה פעמים בודדות

לפי עומרי עומסי, פקח היחידה הימית באילת, מדובר באירוע נדיר במיוחד: "באילת המין נחשב לנדיר מאוד, תועדו שלוש תצפיות מאומתות על צבי ים חומים. הראשונה היא של צבה חומה שהטילה שני קינים בחופים הצפוניים לראשונה באילת בשנת 2021. זכיתי לתעד את יציאת האבקועים בדרך חזרה לים וזה היה מראה מרגש מאוד. השנייה נוגעת לצב צעיר שנאסף על ידי השיטור הימי ושוחרר לאחר טיפול בשמורת האלמוגים. תצפית שלישית תיעדה פרט צעיר שנידוג בעקבה ושוחרר".



התיעוד הנוכחי של מירון שגב הוא של נקבה בוגרת, וקיימת הערכה כי מדובר באותה צבה שהטילה קינים באילת בשנת 2021.