עמותת "תיירות עמק שומרון" חנכה אמש (ד') תצפית חדשה ביישוב חומש, אשר משקיפה על מרחב האזור והאתרים ההיסטוריים שנמצאים בו. התצפית הוקמה לזכרם של שניים מחללי המלחמה: אביעד ניימן הי"ד ושובאל בן נתן הי"ד, שנפלו במהלך שמחת תורה תשפ"ה בתמרון בלבנון. באירוע חנוכת המצפה השתתפו בני משפחות הנופלים, ותלמידי ישיבת חומש.
החללים | צילום: דובר צה"ל וקאנבה
המטרה: להכיר את ההיסטוריה של המקום
התצפית החדשה שהוקמה משקיפה על מרחב היישוב, ועל האתרים ההיסטוריים שנמצאים בסמוך לו. היא נבנתה לאור ביקוש שעלה מצד מבקרים רבים שהגיעו למקום ורצו להכיר את האזור. בין האתרים עליהם התצפית משקיפה ניתן למצוא את שומרון העתיקה (סבסטיה), הר עיבל עמק שומרון ונחל שכם.
מעמד חנוכת התצפית | צילום: דוברות
מדובר בפרויקט ראשון שמקדמת העמותה באזור, שמטרתה להביא תיירים נוספים אשר יכירו את ההיסטוריה של המקום ויטיילו במרחבים אלו. שמואל הראל, יו"ר העמותה, סיפר כי בימים אלו הם עובדים על פרויקטים נוספים כדי להמשיך ולקדם את המטרה הזו. "אנו קוראים לציבור להגיע ולהכיר את השטחים, את אתרי המורשת שיש פה ולהנות מהמרחבים תוך חיזוק ההתיישבות באזור", אמר הראל.