משרד החינוך הכריז היום (ג') על שנת 2025 כשנת הבינה המלאכותית במערכת החינוך. במסגרת היוזמה, בהובלת שר החינוך יואב קיש, יוקדש פרק זמן משמעותי להטמעת כלי AI בהוראה, בלמידה ובניהול החינוכי. המהלך, שמוביל שיתוף פעולה נרחב עם ענקיות הטכנולוגיה, צפוי לחולל שינוי בתפיסת מערכת החינוך ולהכין את התלמידים לעידן הדיגיטלי.

"חינוך לעידן הדיגיטלי"

לדברי השר קיש: "אנחנו גאים להוביל מהלך חינוכי פורץ דרך, שישלב טכנולוגיה מתקדמת עם ערכים חינוכיים. המטרה היא להעניק לכל תלמידה ותלמיד הזדמנות שווה להצטיין בעולם העבודה המשתנה ולחזק את היתרון הטכנולוגי של ישראל".

במסגרת היוזמה, המשרד פועל מזה מספר חודשים לפיתוח מערכי שיעור והכשרות מקצועיות למורים, שנועדו להנגיש את תחום הבינה המלאכותית לכל תלמיד ומורה, בכל שכבות הגיל ובכל מגזרי החברה הישראלית.

חברות הייטק על הקו

המיזם נתמך על ידי שיתוף פעולה חסר תקדים עם חברות טכנולוגיה כמו Google, Microsoft, Apple ו-Intel, וכולל גיוס אלפי מנטורים מתעשיית ההייטק הישראלית. היום יתקיים אירוע משותף עם Google בשם "AI Connect for Education", שבו ייקחו חלק אלפי תלמידים ואנשי חינוך שיחשפו לכלים מתקדמים של בינה מלאכותית גנרטיבית.

מנהלת מינהל חדשנות וטכנולוגיה במשרד החינוך, מירב זרביב, ציינה כי התכנית נועדה לשלב חדשנות טכנולוגית עם ערכים חינוכיים: "שיתוף הפעולה בין המורים, התלמידים ותעשיית ההייטק מדגיש את המחויבות שלנו להוביל שינוי משמעותי ולעצב את עתיד החינוך בישראל".

ד"ר שבי גוברין, ראש הרשות להוראת חדשנות ומיטבית במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט: "שנת הלימודים תשפ"ה היא שנת מפנה בשילוב של בינה מלאכותית במוסדות להשכלה גבוהה בארץ ובעולם. בשנה זו הבינה המלאכותית היא חלק בלתי־נפרד מחוויית הלמידה של סטודנטיות וסטודנטים ומשמשת כלי לניתוח מאמרים ונתונים, לעריכת טקסטים ולסיוע במטלות לימודיות. מבחינת המרצים, הבינה המלאכותית עשויה לקצר במחצית את הזמן של תהליכי העבודה בתכנון סילבוסים ושיעורים, בהכנת מצגות ובבדיקת עבודה ומבחנים".