שעות לאחר הפיגוע בכפר פונדוק בו נרצחו 3 ישראלים, יוסי דגן ראש מועצת שומרון דורש מראש הממשלה והשרים: "הקמת 3 ישובים חדשים - אחד לכל נרצח. תשובתנו לטרור: בניין הארץ. כך תמיד הציונות ניצחה: יד אחת בחרב ויד אחת במחרשה. זו השפה היחידה שאויבינו יבינו".
"יש להחזיר את המחסומים הביטחוניים"
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, פנה לראש הממשלה ולשרי הממשלה בדרישה להקים שלושה יישובים חדשים בשומרון כתגובה לפיגוע הרצחני, ואמר: "ביום הקשה הזה, בו שלושה יהודים נרצחו בכביש מרכזי בצפון השומרון על ידי מחבלים נפשעים, ממשלת ישראל חייבת להרים את הרוח, לחזק את ההתיישבות ולהעביר מסר ברור לאויבינו: אנחנו כאן כדי לנצח ולעולם לא נישבר".
דגן הוסיף: "יש להחזיר את המחסומים הביטחוניים, לצאת לתמרון קרקעי נרחב ביהודה ושומרון, לאסוף את כל הנשק הבלתי חוקי ולחסל את תשתיות הטרור של הרשות הפלסטינית. מטרת הטרור היא להפחיד ולגרש אותנו, אך תשובתנו היא התחזקות".